IT centrum v Pardubicích: Proč je důležité příjemné pracovní prostředí?

Ve své práci trávíme více bdělého času než doma, proto je důležité také naše pracovní prostředí. V příjemném a uvolněném pracovním zázemí by neměla chybět pohoda, vtip a kreativita. Čím dál více zaměstnavatelů dnes přemýšlí nad tím, jak svým zaměstnancům připravit takové podmínky, které zvýší jejich pracovní nasazení. Jedním takovým novým pracovním prostředím je vývojové IT centrum společnosti O2 v Pardubicích.

Pracovní prostor se dokáže podepsat na naší psychické pohodě a tvůrčím výkonu. Dnešním trendem je veselý, hravý a zároveň praktický interiér. Důležité jsou také barvy, protože jsou jedním z faktorů, které ovlivňují právě psychiku a nasazení pracovníků. Obecně platí, že červená má optimistický a impulzivní nádech, žlutá působí na naši vynalézavost a kreativitu, zelená evokuje zdrženlivost, modrá vyvolává představu vyrovnanosti. Opatrně je zapotřebí zacházet se šedou, která může působit uniformně. Bílá zase může vyvolávat pocit chladu. To vše mějte na paměti, ať už se pustíte do úprav v domácí pracovně nebo v zaměstnání.

_DSC3276

V IT centru se do nedávné rekonstrukce pustili právě s úmysly čisté, prostorné, moderní a kreativní kanceláře a dnes už pracují zaměstnanci v novém. Nechybí u nich příjemné pastelové barvy, celobarevná stěna, květiny, relaxační zóna s televizí, fotbálkem a šipkami nebo vlastní kuchyňka s kávovarem. I když je zde tzv. open space, lidé mají dostatek klidových zón.

 Jan Zima pracuje v IT centru dva měsíce. Roman Jelínek už je zaměstnancem něco přes pět měsíců. Oba dva si nemůžou nově zrekonstruované prostory vynachválit. „Máme to tu velice pěkně zrekonstruované. Kombinace modré barvy s velkými obrazy je příjemná a nejvíce se mi líbí fotbálek“, říká Honza. Roman si chválí hned několik věcí. „Osobně se mi interiér velmi líbí, je zde dostatek světla i prostoru. Ačkoliv nejsem příznivcem tzv. open space, v našem IT centru si připadám komfortně. Máme zde i relax zónu, ve které máme nejen fotbálek, ale i minigolf a šipky“, vypráví Roman. Když nastupovali, prostory ještě nebyly hotové a tak i pro ně bylo překvapením, co na ně vlastně čeká. Velkou výhodou je pro ně také umístění IT centra právě do Pardubic, protože jim tak odpadá zdlouhavé cestování za prací mimo bydliště.

_DSC3319

Práci ve vývojovém IT centru by oba jednoznačně doporučili. „Jedná se o zajímavou práci na nejrůznějších projektech, bonusem je příjemné pracovní prostředí, lidský přístup kolegů i nadřízených a výhodná je také lokalita v centru Pardubic,“ potvrzuje Roman.

Pokud se chcete přidat k našim IT vývojářům a být soušástí týmu, podívejte se na seznam otevřených pozic a detailnější informace, které naleznete na  www.chcivyvijetvO2.cz.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru