Můj první půlrok v Internship programu

Jaký je Internship v O2 a co všechno zažila stážistka Denisa, se dozvíte v jejím článku. Pokud se také chcete přidat k našemu týmu, zažít rok plný nadupaného rozvoje a získat hodnotnou pracovní zkušenost ještě při studiu, vyberte si svou stáž.

Letí to jako voda a já mám za sebou už první půl rok v programu Internship ve společnosti O2. Musím přiznat, že už teď vím, že to bylo jedno z mých nejlepších rozhodnutí – jít pracovat právě sem. Místo předchozího zaměstnání složeného z vaření kafe a zvedání telefonů mám teď práci, která mě opravdu baví. Navíc je v oboru, který studuji – čili praxe jak má být. Nastoupila jsem do tiskového oddělení jako posila čtyřčlenného týmu a mezi nimi i dalšími stážisty jsem našla nejen velice milé kolegy, ale i přátele.

Internship program nám začal v září 2015. Hned první welcome den byl plný pohody a prvotní nervozita, troufám si říct nejen u mne, rychle opadla. Na oběd nás vzal náš Buddy, který nám řekl, jak to tady chodí, na co se můžeme těšit a jak si máme co zařídit. Potom už začala samotná práce. Nejdřív jsem se bála, abych hlavně něco nepokazila a nebyla svým kolegům spíše na obtíž. To se ale doufám nestalo a já se rychle stala plnohodnotným členem týmu. Někdy bych brala trochu více nárazové práce, kterou mi kolegové nestíhají dávat. Jindy je toho ale zase hodně, a tak se to vykompenzuje. Díky této příležitosti jsem si uvědomila, co by mě jednou bavilo dělat a Internship program mi hlavně dal něco navíc, co mi škola dát nemůže. Mohla jsem vidět, jak to v takové firmě a v tiskovém oddělení opravdu chodí a navázat nové kontakty.

Bez názvu

foto: Vánoční večírek.

Na programu Internship je ještě super, že vám dává aktivity nad rámec běžné práce. Za ten první půlrok jsme tak mohli posnídat s generálním ředitelem O2 Tomášem Budníkem, účastnit se zajímavých školení, které jsou jenom pro nás a zapojit se do nejrůznějších soutěží. Já se zapojila s ostatními stážisty třeba do soutěže Můj první měsíc v O2 a společně jsme natočili taneční video napříč celou firmou. Vyhráli jsme a šli jsme si pak nacpat bříška do skyboxu v O2 aréně a ještě jsme všichni dostali na jednom ze školení dort. Mnozí z nás podnikají i služební cesty mimo Prahu. Já tak byla už 2x v Pardubicích, kde jsem si mimo jiné poprvé zkusila pomáhat kolegyni na tiskové konferenci. Ani na vánoční večírek, kde jsme měli Chinaski, určitě jen tak nezapomenu.

Setkání s generálním ředitelem

foto: Setkání s generální ředitelem O2 Tomášem Budníkem.

Pro studenty je hlavně důležité si práci dobře skloubit se školou. Není to pro mě občas jednoduché, hlavně když mám rozvrh pevně daný. Můj tým mi ale vychází vstříc, a když se potřebuju učit, tak si vezmu volno. Všichni jsou tu ochotní a tak se vše dá v pohodě zvládat. Internship program tedy jedině doporučuji, už jen proto, že za zkušenost nic nedáte a třeba si domluvíte (jako já) spolupráci v O2 i po skončení svojí stáže.

Zaujal tě příběh Denisy a chceš se také stát O2 Internshipem? Volné pozice najdeš ZDE.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru