Práce v call centru se nemusí nikdo bát. Jak na pohovor?

Každému zaměstnání většinou předchází zaslání životopisu a absolvování osobního pohovoru. Pohovory se liší podle toho, na jakou pozici se hlásíte. Josef Ambrož se před několika lety pokoušel o pozici operátora v call centru pro společnost O2. Podařilo se mu při pohovoru zaujmout a dnes se již vypracoval na pozici supervizora. „Pamatuju si, že jsem měl během pohovoru prodat přes telefon papouška. Podařilo se mi prodat dokonce dva,“ vzpomíná Josef.

Pavla Holanová je naopak v call centru krátce. Před třemi měsíci absolvovala pohovor a dnes se již zapracovává na pozici operátora. „Já jsem měla při fiktivním telefonu prodat horské kolo, což se mi nakonec nepodařilo. Byla jsem z toho trochu špatná, ale i přesto mi nadřízená řekla, že jsem pohovor zvládla a že jsem přijatá,“ říká Pavla.

Pohovory probíhaly v uvolněné atmosféře

Pavla i Josef zareagovali na inzerát, odeslali svůj životopis a následně absolvovali pohovor. Oba se cítili během pohovoru dobře a vše podle jejich slov probíhalo v uvolněné atmosféře. „Nejdříve jsme se bavili o životopise, o našich časových možnostech. Dozvěděli jsme se také, jak to v call centru chodí, platové ohodnocení, benefity a nakonec se nás zeptali, jestli máme o práci stále zájem,“ uvádí Pavla a dodává. „Při práci zároveň studuji. Je to trochu časově náročnější, ale v práci mi vždy vyjdou vstříc, a já tak zvládám časově obojí.“

Tato práce člověku otevře oči, říká Josef

Josef by tuto práci doporučil lidem, kteří právě vyšli ze školy a chtějí někde profesně začít nebo zatím úplně nevědí, jakým směrem se dát. „Člověku tato práce otevře oči. Je zde možné naučit se spoustu nových věcí a osobnostně vás tato práce určitě posune někam dál,“ vypráví Josef.

Pavla svou práci považuje za dobrou zkušenost a říká: „Nikdo se určitě nemusí práce v call centru bát.“ Jejich začátky nebyly nijak obtížné a oba se zapracovali bez problémů. „Doporučuji všem, kteří do toho chtějí jít, ať mají otevřenou mysl,“ radí Josef.

Nalákali jsme vás? Zajímá vás víc? Vše potřebné najdete na webu www.chcidoo2.cz.

Několik tipů jak se připravit na pohovor

• Pošlete pravdivý životopis, připojte stručný a cílený motivační dopis
• Tepláky nechte ve skříni a zvolte reprezentativní oděv
• Procvičte si svůj monolog
• Naplánujte si trasu a dorazte nejlépe ještě dříve
• Místo panáka zvolte radši nealko a zhluboka dýchejte
• Příliš nevyčnívejte, ale nebuďte ani jako šedá myš
• Buďte sám sebou a nezapomeňte na milý úsměv

02_HR_print_137x100_03 (2)-page-001

zdroj: Ústecký deník, 26.11.2015

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru