Proč používat LinkedIn? Máme pro vás tři důvody

Máte již založený profil na sociální síti LinkedIn? Zajímá vás, proč právě vy byste ho měli mít? LinkedIn se pomalu ale jistě stává denním chlebem všech personalistů. A je možné, že v blízké budoucnosti úplně nahradí papírové životopisy.

LinkedIn je profesní sociální síť, která působí ve dvou stech zemích světa. Nedávno pokořila rekord a ohlásila 300 miliónů registrovaných uživatelů. Že zde ještě nemáte profil? Pak si vezměte k ruce životopis a jednoduše přeneste vaše vybrané údaje do této sítě. Mnoho uživatelů již bylo prostřednictvím LinkedInu osloveno a získalo díky němu práci, často i tu, která se neinzerovala standardním způsobem (např. přes pracovní portály).

Jedním z hlavních důvodů, proč byste měli LinkedIn mít, je skutečnost, že personalisté tuto síť začínají využívat čím dál tím více. Personalista v průběhu výběrového řízení totiž prostuduje váš životopis a zároveň si vás určitě„vygooglí.“ A právě na LinkedInu na vás může najít reference, vaše dovednosti (které mohou potvrdit, i bývalí, kolegové), doporučení od nadřízených a mnoho dalších informací. Může si tak snadno ověřit, zda danou dovedností opravdu disponujete a zda si to myslí i ostatní.

Networking. Pojem, který je dalším důvodem, proč LinkedIn využívat. LinkedIn nepatří mezi standardní sociální sítě, kde sdílíte své soukromí. Můžete si tak do okruhu svých známých přidat kolegy, nadřízené, profesory, spolužáky atd. Prostě zajímavé osoby, se kterými spolupracujete, nebo jste se s nimi seznámili na pracovní akci. V pozvánce do vaší sítě kontaktů vždy upravte automaticky nastavený text. Připomenete, kde jste se s danou osobu potkali a vyzdvihněte, proč právě ji si chcete přidat. Čím více síť kontaktů rozšíříte, tím větší je šance na potvrzení dovedností, získání doporučení a hlavně budování kontaktů. Nikdy nevíte, čí e-mail se vám bude hodit.

Třetím (rozhodně však ne posledním) důvodem je fakt, že se LinkedIn stává důležitým náborovým nástrojem. Personalisté ho nepoužívají jen  proto, aby si ověřili váš životopis, ale také ho sami využívají k aktivnímu vyhledávání ideálních uchazečů. Na základě klíčových slov hledají vhodné kandidáty na obsazované pozice a následně je pozvou na pohovor, aniž by musel uchazeč hnout prstem.

Co když na LinkedInu chybí právě takový kandidát, jako jste vy? S vytvořením ideálního profilu vás seznámíme v dalším dílu Kariérního rádce.

Kariéra v O2

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru