Naši stážisté v kůži moderátorů

První měsíc v O2 je za námi a v mnoha z nás zanechal nejrůznější zážitky. Asi bude většina účastníků Internshipu souhlasit, že jeden z přímo fantastických zážitků byla exkurze do nově vybudované O2 televize.

Televize byla vybudována zcela nově v tomto roce se sídlem přímo v O2 areně! První vysílání pak bylo zahájeno 15. srpna 2015. Diváci televize, kteří mají předplacenou službu O2 TV, tak mohou sledovat na stanici O2 Sport mnoho zajímavých sportovních událostí, mezi něž patří prestižní fotbalové ligy, zápasy MMA a mnoho dalších. Dne 24. září jsme se vydali jako dvanáctičlenná skupina obkouknout prostory této nově vybudované televize. Hned po uvedení bylo možná několik z nás zklamáno, když jsme se během naší exkurze měli obejít bez „dabérny“ a režie, ale vzápětí se všem koutky úst pozvedly při příchodu do natáčecího studia, kam pravidelně usedávají moderátorské hvězdy jako Tomáš Radotínský, Petr Svěcený, Vlastimil Kaiser a Jiří Vrba. Mimo ně se ve studiu už objevilo také několik známých sportovních „es“.

Studio je plně interaktivní a disponuje plátnem v digitální podobě, což umožňuje na pozadí promítat cokoli, aniž by ve střižně museli „klíčovat“. Klasické modré plátno je tedy „passé“. Velice zábavné bylo, když nám ve studiu začali měnit barvy pozadí. Každá barva nám evokovala pokaždé jinou atmosféru vysílaného pořadu a většina z nás se při rudém pozadí s nádechem růžové neudržela nesmát :).

download.php_-_2015-10-20_15.22.11Po chvíli se několik z nás odhodlalo usednout za moderátorský pult. Všichni jsme začali „tasit“ své chytré telefony s foťáky a intenzivně jsme diskutovali o tom, kdo by se na pozici moderátora nejvíce hodil. Díky perfektním světlům nebylo snad nikoho, komu by to u moderátorského pultu neslušelo, což ostatně můžete z fotografie posoudit sami. Po našem usilovném moderátorském snažení došlo na otázky, jak vlastně takové studio v reálu opravdu funguje. Některé z nich byly technické, jiné ekonomické, ale i organizační. Většinu z nás zajímalo, jestli probíhá vysílání, i když je v O2 areně právě koncert nebo hokejové utkání. Bylo nám řečeno, že Madonna bude asi „nářez“, ale prozatím se nestalo, že by studio nedokázali perfektně odhlučnit. Navíc díky skvělým mikrofonům s dokonalou úzkou směrovou charakteristikou jsou veškeré zvuky v pozadí perfektně potlačeny. Co nás všechny asi nejvíce překvapilo, byla otázka samotných nákladů na vybudování nového studia. Představte si, že vybudování celé O2 TV (a to včetně hi-tech technologií) ani zdaleka nepřesáhlo náklady vynaložené na všechny licence důležitých utkání.

A na co se mohou diváci v následujících měsících těšit? O2 TV začne jako první vysílat sportovní kanál ve více dimenzích, což znamená, že jeden úspěšný výkop na branku můžete sledovat z několika úhlů pohledu!

Tímto děkujeme účastněným za exkurzi a přejeme všem příjemné sledování O2 TV!

Napsala: Monika Sulanová, program Internship

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru