Práce obchodníka – náročná, ale nikdy ne nudná

Jak jste se dostal k práci obchodníka v O2?

Původně pocházím z východních Čech a asi znáte tu potřebu, kterou má občas každý z nás – potřeboval jsem nějakou větší změnu a chtěl jsem změnit prostředí, ve kterém jsem byl celý život. Rozhodl jsem se odejít do Prahy, města, které mě lákalo novými možnostmi, výzvami a svou velikostí.

Kdy jste v sobě objevil obchodní potenciál?

Věděl jsem, že by mě práce obchodníka bavila, protože jsem hodně „ukecaný,“ rád s lidmi vyjednávám a povídám si s nimi. Když jsem přijel do Prahy, má první cesta vedla do zákaznického centra. Tam mě to moc bavilo a dokonce jsem se stal manažerem oddělení, nicméně pracovat v zákaznickém centru nejde věčně, a protože jsem věděl, že mám v sobě obchodní potenciál, přihlásil jsem se do O2 a teď jsem tu :).

Myslíte si, že musí mít člověk pro výkon obchodních pozic nějaké zvláštní znalosti či zkušenosti?

Nebudu lhát, že dělat obchodníka není náročné. Je, ale to je dnes skoro každá práce. Pokud vás však práce baví, ani si to nepřipouštíte. Je potřeba počítat s časovou náročností. Obchodníkem pak určitě nemůže být někdo, kdo je zamlklý, nerad komunikuje s lidmi a obecně se kontaktu s nimi vyhýbá. Mluvené slovo je mocný nástroj a mluvit všichni umíme, proč toho tedy nevyužít?

Jak si vůbec práci obchodníka představit?

Já osobně začínal jako interní obchodník, to znamená, že jsem byl na telefonu jako sekundární garant a podpora externím obchodníkům, kteří jsou v osobním kontaktu se zákazníky. Nyní už jsem také externí obchodník. Mám k dispozici služební auto a na starost mám zákazníky v regionu Praha. Starám se zhruba o 130 firem a musím říct, že je to vážně fajn. Často cestuji a každý den potkávám nové lidi. Už si nějak nedovedu představit sedět celý den v kanceláři u počítače, tohle je to, co mám rád.

Co vás na vaší práci baví nejvíce?

Když mi zákazník řekne, že si pod naší firmou vybaví mobily, pevné linky a maximálně internet, vždy ho přesvědčím, že nabízíme daleko více, ať už ochranu jejich dat v supermoderních datových centrech, ICT služby apod. Ten moment, kdy je klient překvapený, co všechno jsme schopni mu nabídnout, mě vždy strašně potěší a je to to, co mě na té práci nejvíce baví. V tu chvíli jsem vždy hrdý a pyšný, že pracuji právě pro O2.

Stíháte kromě své práce i nějaké koníčky?

Jasně, obchodník je práce jako každá jiná, takže volný čas na své hobby si vždycky najdu. Nejvíce mě baví pomáhat neziskové organizaci HELPPES, která se zabývá výcvikem asistenčních psů. Pomáhám tam, kde je třeba a můžete mě vidět i na jejich akcích, které povětšinou moderuji. Třeba tento víkend organizujeme tzv. Super den, kde se budou předávat asistenční pejsci budoucím majitelům a vystoupí zde i řada známých osobností.

pes

Zaujala vás kariéra obchodníka u O2? Stále otevíráme nové pozice. Více informací naleznete ZDE.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru