Jak je důležité míti Linkedin

Linked? Další sociální síť. Otrava, že? Jako, kdyby toho nebylo dost – dnešní doba nás nutí být všude online: facebook, twitter, instagram, pinterest a další.

Zbystřete! Linkedin je jiný. Může vás totiž posouvat do jiných dimenzí vaší kariéry a pracovních příležitostí. Že jste v zaměstnání spokojení? To jsme rádi. Linkedin můžete využívat i k jiným účelům, třeba k businessu.

Linkedin jako vizitka

Jste registrovaní na různých sociálních sítích, ale nebýváte příliš aktivní? Možná nejste z těch, kteří se vyžívají v propracovaném profilu, v updatech toho, co zrovna děláte, s kým a kde to děláte a co jste u toho jedli. Ale Linkedin je opravdu jiný a pokud byste někde měli mít reprezentativní a pečlivě vyplněný profil, je to právě tato sociální síť. Jako personalistka mohu s klidným svědomím říct, že když mě nějaký kandidát zaujme a chci s ním pracovat v rámci výběrového řízení dál, tak první, co navštívím, je jeho profil na Linkedin. Proč? Prozradí mi o něm totiž více, než jeho CV.

Linkedin jako příležitost pro nový job

Zdá se vám to divné? Nemusí. Všechny společnosti, které jdou s dobou najdete na Linkedinu. A dál? Nejen, že se tam můžete dozvědět aktuality o tom, co se v těchto firmách děje. Ale především zde najdete info o tom, jaká nová pracovní místa zrovna obsazují a proč hledají nové kolegy. Ano, Linkedin je při hledání nového pracovního místa rčím dál důležitější. Využívají ho jak potenciální kandidáti, tak zaměstnavatelé. Profil na Linkedin zkrátka prodává. V ideálním případě vás jako kandidáta. 80% českých profilů uchazečů toto bohužel nedělá.

Linkedin jako loviště pro Headhuntery

Headhunteři se bez Linkedinu neobejdou. Pravda je taková, že dobrý Headhunter zdaleka nemůže spoléhat už pouze na lovení na Linkedinu, ale nikdy ho nevynechá.Už se vám stalo, že vás Headhunter či Recruiter oslovil se zajímavou nabídkou práce na Linkedinu? Ne? Dost možná totiž nemáte dostatečně vyplněný profil.

JAK VYPADÁ SPRÁVNÝ PROFIL?

1. Je stručný a přehledný.

2. Mluví za vás. Prodává vás, vaše úspěchy i to, co umíte.

3. Jeho součástí je kvalitní fotografie. (Tady pozor – LinkedIn není Facebook! Profilové fotky s pivem nebo od vánočního stromku si nechte jinam. A stejně tak i selfie.)

Autor: Klára Klejnová

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru