V Elpidě zbaví babičku i dědu strachu z používání tabletu

„Moderní technika, tak ta už pro mě není.“ Také slýcháte podobné závěry od své babičky nebo dědečka? Svými obavami se o mnohé ochuzují. Jakmile jim někdo možnosti a jednoduché ovládání ukáže, většinou uznají, že strach z nového přístroje byl zbytečný. Na tabletu mohou snadno sledovat oblíbené televizní pořady, komunikovat se svou rodinou nebo přáteli, stahovat knihy a časopisy nebo číst aktuální zpravodajství. A to třeba i při cestě vlakem.

Lidé z organizace Elpida o.p.s., kteří provozují Centrum pro seniory v Praze 4, to moc dobře vědí, a proto se rozhodli připravit kurz Tablet akademie s O2. Připravili jak lekci pro začátečníky (Začínáme s tabletem), tak pro pokročilé (Pokračujeme s tabletem). Díky částce 140 tisíc korun, kterou přispěla Nadace O2, je výuka pro seniory cenově dostupnější. Na kurzech se pracuje s tablety, které věnovala společnost Samsung.

Samotná školení provádějí zkušení lektoři, kteří seniorům osvětlí používání tabletu co možná nejstravitelnější formou. Jeden kurz tvoří pět dvouhodinových lekcí a účastní se ho pokaždé maximálně deset účastníků. S registrací je ale třeba si pospíšit, protože se kapacita vždy poměrně rychle zaplní. Lektoři ve spolupráci se zkušeným O2 Guru na kurzu seniorům rádi pomohou také s výběrem vhodného tabletu.

Ukažte svým prarodičům, že z tabletů nemusí mít strach.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru