Nejrychlejší připojení na světě? Česká republika je v TOP 10

TOP 10 zemí s nejvyšší průměrnou rychlostí připojení k internetu

TOP 10 zemí s nejvyšší průměrnou rychlostí připojení k internetu

Česká republika získala deváté místo v žebříčku zemí s nejrychlejším připojením k internetu, který každé tři měsíce zveřejňuje agentura Akamai. Zatímco průměrná rychlost připojení na celém světě byla ve třetím čtvrtletí loňského roku 4,5 Mbps, v Čechách to byl téměř trojnásobek – 12,3 Mbps.

Mezi desítkou zemí s nejrychlejším připojením je šest evropských a čtyři asijské: první tři místa patří Jižní Koreji (25,3 Mbps), Hong-Kongu (16,3 Mbps) a Japonsku (15,0 Mbps). Z evropských zemí mají nejrychlejší průměrnou rychlost ve Švýcarsku (14,5 Mbps), Švédsku (14,1 Mbps) a Nizozemí (14,0 Mbps).

Enormní nárůst objemu přenesených dat
Součástí vydané zprávy je také přehled objemu dat přenesených sítěmi mobilní komunikace po čtvrtletích od roku 2008, kde je vidět enormní nárůst zejména v posledních třech letech.

Čtvrtletní objemy dat přenesených mobilními sítěmi na celém světě

Čtvrtletní objemy dat přenesených mobilními sítěmi na celém světě

Operátoři s nejvyšším objemem provozu v IPv6

Operátoři s nejvyšším objemem provozu v IPv6

O2 mezi nejaktivnějšími operátory v oblasti IPv6

V TOP 10 je Česko také mezi zeměmi s nejvyšším podílem provozu v síti IPv6. Podle zprávy Akamai už nový protokol zajišťuje v ČR přenos 5,8 procenta všech dat. V síti O2 už je podíl dokonce 18 procent. Řadíme se tak mezi nejaktivnější operátory na světě.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru