Pohlídejte si psa nejen na Silvestra

Blíží se jeden z nejnáročnějších svátků pro psy i jejich majitele. Silvestr. Jeho oslavy jsou pro čtyřnohé miláčky utrpením. Lidé totiž oslavují příchod nového roku vším, co bouchá, prská, píská, svítí nebo rachtá. Psi však mají několikanásobně citlivější uši než lidé a slyší i zvuky, o kterých my nemáme ani ponětí. A právě takových je silvestrovská noc plná. Vylekaný pes proto snadno ztratí orientaci a jeho zaběhnutí je dílem okamžiku.

Přechodnému pobytu v útulku jde snadno zabránit
GPS obojek Kippy
Stačí psímu společníkovi pořídit chytrý obojek. Díky SIM kartě s GPS lokátorem pak budete mít přesný přehled o tom, kde se váš mazlíček zrovna potuluje. Svého psa můžete sledovat online, nebo si necháte zaslat jeho aktuální pozici. Stejně snadno si můžete určit oblast, ve které by se měl pes pohybovat a systém vám zašle upozornění, kdykoliv se váš pes dostane „za hranice“. Chytrý obojek můžete pořídit například zde, a doporučujeme k němu O2 tarif Machine 5 MB za 60 korun měsíčně.

ztraceny_pes-displejPokud se vám však pes přeci jen zaběhne, pomocnou tlapku vám nabízí i Sdružení Psí detektiv. Toto občanské sdružení ztracená zvířata nehledá pouze na základě pasivního oznámení na serveru www.psidetektiv.cz. Unikátní je především aktivní rozeslání informace e-mailem a SMS lidem v konkrétních oblastech. Pokud se tedy například v Havlíčkově Brodě ztratí pes, O2 Media rozešle SMS s potřebnými informacemi na potřebný počet SIM karet, které se v Havlíčkově Brodě pohybují, nebo zde mají uvedeno trvalé bydliště. Nalezení vašeho miláčka tak může být mnohem snazší, důležité je však jednat rychle.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru