Dáte si kohoutkovou nebo balenou?

Tak takovou otázku u nás na schůzce už neuslyšíte. V O2 jsme totiž v dubnu zahájili interní kampaň Pijte chytře, bez plastů. Kuchyně jsme vybavili skleněnými džbánky, ve kterých můžeme vodu servírovat. Cílem této změny je zatěžovat přírodu co možná nejméně. Když jsme si totiž spočítali, kolik půllitrových plastových lahví ročně vyprodukujeme, stačilo by to na 7,5 km dlouhý řetěz. To je přibližně délka dvou závodních okruhů v Monte Carlu nebo 125 délek ledové plochy v O2 aréně! Řekli jsme si dost. Jsme velká firma a tak můžeme jít příkladem. Původně jsme si dali za cíl snížit spotřebu plastů o 30 procent. Milým překvapením potom bylo, když se nám podařilo zredukovat plasty ještě dvakrát lépe: skoro o 60 procent.

ilustrace: šetření papíremVedle plastu jsme se zaměřili i na další oblast ohleduplnosti k životnímu prostředí. Díky akci Šetřeme papírem jsme od října do prosince loňského roku ušetřili téměř 32 procent papíru. Navíc v první polovině letošního roku klesla spotřeba o dalších 23 procent. Z listů ušetřeného papíru by šlo postavit další Eiffelovu věž a ještě by nám zbylo na náhradní díly. Ptáte se, jak jsme to dokázali? Přečtěte si pár tipů, jak ušetřit při tisku:

  • Tisknutím velkých černých nebo barevných ploch nezanedbatelně roste spotřeba toneru. Doporučujeme proto před každým tisknutím zvážit, jestli nestačí vytisknout jen vybrané stránky.
  • Pokud tisknete více než jednu stranu dokumentu, zkontrolujte, jestli máte nastavený oboustranný tisk.
  • V případě, že potřebujete vytisknout nějaký dokument pouze pro informační účely, můžete tisknout více stran dokumentu na jednu stranu papíru. Ideální počet jsou dvě strany textu na jednu stranu papíru. Při běžné velikosti písmen zůstane text dobře čitelný a ušetříte jak papír, tak toner.

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru