Soutěž s O2 TV: Zažijte adrenalin na drsné Aljašce

V O2 TV už dnes večer startuje na dobrodružném kanálu Viasat Explorer seriál Pobřežní stráž Aljaška, který vás přenese přímo do akce této elitní jednotky zasahující v extrémních podmínkách aljašského pobřeží. Viasat Explorer najdete v programovém balíčku O2 TV Dokumenty.

Vyhrajte zážitek podle svého gusta

Soutěž o 2 poukázky v hodnotě 3 500 Kč  na zážitek dle vlastního výběru na Allegrii probíhá dnes na našem facebooku, kde stačí odpovědět do komentáře u soutěžního postu na otázku: 

Aljašské pobřeží tvoří čtyři různé moře či oceány. Jedno z níže vyjmenovaných mezi ně nepatří. Které?

a) Tichý oceán
b) Severní ledový oceán
c) Čukotské moře
d) Východosibiřské moře
e) Beringovo moře

V 18:00 vylosujeme dvě správné odpovědi, jejichž autoři si užijí zážitek podle svého výběru. Soutěž končí 12. 2. v 18:00.

Kompletní pravidla soutěže

Pobřežní stráž Aljaška zasahuje na Viasat Explorer

Aljaška je z pohledu rozlohy největším státem USA. Ze severu na jih měří Aljaška 2 240 km a ze západu na východ 3 550 km a její pobřežní čára měřená hrubým odhadem podél pobřeží je více než 10 000 km dlouhá. Pokud započítáme všechny zátoky, ostrovy a poloostrovy, dosáhne délka pobřežní čáry přes 54 tis. km. Spravovat takto rozsáhlé pobřeží a zejména zasahovat na něm při kritických událostech je mnohdy nadlidský úkol. Členové Pobřežní stráže Aljaška, kteří se o pobřeží starají, musí být nejen fyzicky, ale především psychicky zdatní a neustále absolvují tvrdý výcvik.

 

Právě fungování a výcviku této pobřežní stráže jsou věnovány dokumentární série Pobřežní stráž Aljaška, které můžete sledovat na televizním kanálu Viasat Explorer. Nová, v pořadí třetí, řada seriálu nás zavede do základny v Kodiaku, které velí Melissa Riverová, první žena, která se kdy stala velící důstojnicí. Divoké turbulence, na kost mrazivé teploty a závratné výšky jsou jen některé z překážek, kterým pobřežní stráž pod jejím velením musí čelit. Tým vysoce trénovaných plavců a záchranných pilotů závodí s časem a bojuje s nelítostnými větry, hustými lesy či ledovými vodami aby zachránili např. 18 lidí uvězněných na ropné těžební věži nebo lovce uvízlé v horách.

Jaká je služba, jak vypadá náročný trénink, jak se záchranáři stávají součástí aljašské divočiny a místní komunity můžete sledovat každou středu od 12. února do 7. května ve 21.00 hod. na Viasat Explorer!

Nestíháte sledovat své pořady? S O2 TV jste pánem vysílacích časů.

O2 TV je první televize, která se vám přizpůsobí. Už nepřijdete o žádné televizní zážitky. S funkcí zpětné zhlédnutí můžete středeční premiéru pořadu Pobřežní stráž Aljaška sledovat klidně až ve čtvrtek po práci nebo si ji zdarma nahrajete pomocí mobilní aplikace O2 TV.

Objevte svět zcela nové O2 TV

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru