Papírování je z módy, využijte vlastnoruční digitální podpis

Na našich prodejnách zavádíme technickou novinku. Zákazníci už nemusí podepisovat papírové smlouvy, stačí, když se podepíší elektronicky. Už žádné papírování, vše proběhne v datech a není třeba nic tisknout.

Díky vlastnoručnímu digitálnímu podpisu už zákazníci nemusí schraňovat smlouvy a další dokumenty v papírové podobě. Vše totiž mohou mít elektronicky. Nový způsob zpracování smluv navíc zvyšuje rychlost obsluhy zákazníků na prodejně, posiluje bezpečnost smluv a také přispívá k lepší ochraně životního prostředí – to vše především díky celkovému snížení objemu tištěných dokumentů.

Používat vlastnoruční digitální podpis svede každý – vše probíhá jako při běžném podpisu, jen namísto na papír se uživatel podepisuje na displej tabletu nebo speciální podložky. Výsledný podpis zajišťuje dokumentům vyšší bezpečnost než ten klasický na papíře. Systém totiž umí kromě samotného podpisu zaznamenat i intenzitu tlaku, rychlost tahů a jejich tempo, tyto parametry umí případně využít při identifikaci.

Stvrzením dokumentu digitálním podepsáním se daný dokument zašifruje a bezpečně uloží s tím, že klíč je k dispozici pouze pro případné znalecké zkoumání v případě potíží či sporů. Pokud se tedy pokusí někdo váš digitální signaturu napodobit, znalec může jeho pravost ověřovat nejen klasicky písmoznalectvím, ale i z již výše zmíněných dalších parametrů.

Vlastnoruční digitální podpis má oporu v zákoně o elektronickém podpisu a může tak být alternativou ke známému elektronickému podpisu ve formě certifikátu. Oproti němu je využívání vlastnoručního digitálního řešení uživatelsky mnohem přívětivější.

Více o technické novince se dozvíte na stránce www.bezpecnypodpis.cz.

Podpis_03

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru