High five: pět výhod O2 Pods. Plácněte si s kvalitními bezdrátovými sluchátky

S bezdrátovými sluchátky se roztrhl pytel a někdy se člověk může v nabídce na trhu ztrácet. Společnost O2 přichází do této situace se zajímavým modelem, jenž by měl být v hledáčku všech zákazníků, kteří hledají pohodlná sluchátka na celodenní provoz. A nechtějí za ně utrácet rodinné rozpočty. Sepsali jsme pro vás pět klíčových vlastností, které z O2 Pods dělají atraktivního a moderního společníka.

I. Neplácnete se přes kapsu

Prvním kritériem při výběru bezdrátových sluchátek je zajisté cena. Na trhu může zájemce najít různá True Wireless sluchátka, která mají cenovku v rozmezí od pár stovek až po několik tisíc korun. V tomto ohledu jsou O2 Pods výjimečná, protože díky vánoční kampani od O2 mohou mít zákazníci operátora sluchátka za bezkonkurenčních 299 korun. Více o vánoční nabídce a slevě tisíc korun se můžete dočíst na stránkách O2.cz.

II. Vydrží hrát celý den

Na jedno nabití můžete hudbu poslouchat dostačujících 7 hodin a při použití dobíjecího pouzdra se výdrž sluchátek prodlouží o dalších 21 hodin. Používat sluchátka celý den tak není problém. Ještě stojí za to doplnit, že nabití sluchátek z pouzdra do stoprocentní kapacity trvá maximálně hodinu a půl. O nízkém stavu baterie informují integrované LEDky na sluchátkách i na nabíjecím pouzdře.

III. Nepřeplácaný a elegantní design

Dalším důležitým parametrem je samozřejmě vzhled. Sluchátka jsou otevřené konstrukce, takže není jejich zvukovod zakončen silikonovým špuntem, ale končí přímo tunelem pro vedení zvuku do ucha. Toto konstrukční řešení je nejlepší pro dlouhodobý poslech. V uchu není totiž vytvářen velký tlak, který může způsobovat nepříjemné pocity a v nejhorších případech bolesti uší.

Plusem je i minimální zatížení ucha díky váze 3 g na jednoho sluchátko. Sluchátka mají ergonomický tvar a do uší krásně zapadnou, takže je takřka neucítíte. V neposlední řadě je potřeba zmínit, že oproti většině konkurence na trhu, LED na sluchátkách v průběhu poslechu neblikají, respektive nesvítí. To ocení především ti, kteří je používají pro poslech před spaním a nechtějí, aby vzniklé světelné efekty rušili jejich okolí.

IV. Kvalitní a vyvážený zvuk

Dynamické reproduktory s průměrem 10 mm se starají o kvalitní hudební přednes s detailními basy. Poslech je velmi zábavný a milovníci vyváženého zvuku si přijdou na své. Středy jsou dobře vykresleny a výšky mají pěkný drive a přesnost. Při telefonních hovorech uživatelé ocení citlivost mikrofonů a velmi dobře vyřešené odrušení okolních hluků a ozvěn.

V. Šikovné ovládání. Stačí poplácat sluchátko

V neposlední řadě se zaměřme na ovládání. Každé sluchátko má na horní části plochu šikovně označenou otiskem prstu, skrze kterou je možné ovládat přehrávač hudby nebo přijímat telefonní hovory na připojeném chytrém telefonu. Ovládání je jednoduché a intuitivní. Citlivost dotykových ploch je velice dobrá a nedochází k nechtěným povelům i při funkcích které potřebují více doteků.

S ohledem na cenu po uplatnění vánoční slevy, za každou službu získá zákazník O2 tisíc korun na vybrané produkty operátora, a výkon jsou O2 Pods kvalitním příslušenstvím, které vyčnívá na trhu bezdrátových sluchátek. Třešničkou na dortu je i elegantní moderní design a velice lehké provedení. Více technických specifikací se dočtete níže.

 

Technické specifikace O2 Pods:

Verze Bluetooth: V5.1
Podporované profily Bluetooth: A2DP, AVRCP, OPP, PBAP, SPP, HFP, HSP
ADP (dekódovací protocol): SBC, AAC
Bluetooth frekvence: 2 402 GHz až 2 480 GHz
TX Power: +4 dbm
Baterie sluchátka: 45 mAh x 2 (Li-Polymer, plné dobití do 1,5 hod.)
Baterie dobíjecího pouzdra: 400 mAh (Li-Polymer, plné nabití do 2 hod.)
Bezdrátová provozní vzdálenost: 20 m (bez překážek)
Reproduktor: Φ 10 mm
Citlivost reproduktoru: 94 dB ± 3 dB 1 kHz/1 mW
Impedance: 16 Ω ± 15 % 1 kHz
Frekvence reproduktoru: 20 Hz – 20 kHz
Vstupní napětí / proud: stejnosm. 5 V/1 A
Doba přehrávání: až 7 h (střední hlasitost)
Doba hovoru: až 7 h (střední hlasitost)
Doba dobíjení: cca 1,5 až 2 hod.
Doba v pohotovostním režimu: až 150 hod.
Váha: 3 g každé sluchátko, 26 g nabíjecí dok

 

Jakub Olšanský Autor článku
Jakub Olšanský
Pro Jakuba jsou telekomunikace koníčkem. Zajímá se o novinky, mezi které patří sítě 5G či C-Roads nebo Big Data. Rád si o těchto nových trendech povídá i s odborníky z O2, se kterými připravuje zajímavé rozhovory.
Související článek 6 zaručených tipů, jak se zbavit věčných uzlů na sluchátkách
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru