Horká sobotní noc pod širým nebem. Do boje jdou Vémola, Pešta, Dvořák i Muradov!

Velkou pozornost té nejlepší MMA zábavy nepřitahuje nikdo jiný než sám hvězdný Karlos „Terminátor“ Vémola. Čerstvý čtyřiatřicátník, který už deset zápasů nenašel přemožitele, se teď bude muset extra snažit, protože se mu do cesty postaví silné brazilské zvíře, které trhá své nepřátele pouhým pohledem.

Henrique da Silva (15-6-0), jemuž se přezdívá Frankenstein, je opravdovou mašinou na knokauty. Ta dokázala ukončit čtrnáct ze svých patnácti obětí před limitem a v případě Terminátora nepředvídá nic jiného. „Knokautuji tě!“ vzkazuje Vémolovi, jenž si je vědom toho, před jak těžkou zkouškou stojí, a tak nehodlá nic podcenit. „Bude to těžké, protože v jeho prospěch hovoří váha i výška, ale maximálně se na něj připravím,“ reaguje český bijec, od něhož se dá předpokládat, že opět využije svého skvěle propracovaného boje na zemi. Otázkou jen zůstává, jak mu to půjde za těchto teplotních podmínek.

Nepřehlédněte: Využijte speciální letní akci a sledujte galavečer OKTAGON 13 na O2 TV Sport ZDARMA!

Muradova čeká „válečný stroj“

Neméně zajímavá bude bitva druhé hvězdy z tuzemské scény Macha Muradova, na něhož rovněž čeká protivník s brazilskými kořeny. Wendell de Oliveira, též zvaný jako „válečný stroj“, je tím pravým typem bojovníka, který dokáže rozvířit emoce. Své zápasnické zkušenosti na veřejnosti promítá už od roku 2006 a od té doby zvládl vyzrát nad 31 soupeři, 12 z nich naopak našlo recept na něj.

Muradov, jenž postupně hubne ze střední do velterové váhy, přináší jistotu atraktivního stylu a kvalitních soubojů. Podobně jako Terminátor, tak ani on neprohrál už deset duelů v řadě, což ho staví mezi přední adepty toužící se dostat do UFC. Má-li si udržet náklonnost hvězd a má-li na této misi uspět, musí si připsat další výhru. Bitva s Wendellem, který vyhrál sedm ze svých posledních devíti utkání, nebude vůbec jednoduchá. Můžeme však očekávat skvělý duel dvou postojářů.

Také čtěte: Brož vs. Běle: Kdo se na Štvanici chopí pod širým nebem velké šance?

Jak dopadnou pod širým nebem debutanti?

Fight Card OKTAGONU 13 je v celé své kráse plná zajímavých soubojů. Další z nich představuje například ostravský gangster Václav Mikulášek, jehož úkolem je doslova zbít každého soupeře. V současné chvíli mu ovšem byl přidělen podobně smýšlející protivník, a sice Milan Ďatelinka, který se nechal slyšet, že v této bitvě uspěje ten, kdo nejenom bude hladovější, ale kdo toho druhého silově přetlačí.

Velkou pozornost budí rovněž i zápasy dvou debutantů. Jednoho známe dokonce z UFC, kde si odmlátil šest zápasů, načež se vrátil zpátky do Evropy. Řeč je pochopitelně o Viktoru Peštovi, který se rozhodl zhubnout do polotěžké váhy. Jako první soupeř mu byl zvolen kalifornský rodák Mike Kyle, co se podobně jako Vémolův soupeř vyžívá v knokautech. On sám jich za svou kariéru rozdal 17, přičemž výher má celkově 23.

Druhý debutant v novém prostředí je nejlepší český zápasník v té nejnižší váhové kategorii David „Killa Khroust“ Dvořák (16-3-0). Jeho vítězná série čítá 12 úspěchů a jen u nich zůstat nemusí. Aktuálně se ale musí vypořádat s podobně neomylným soupeřem, jímž je Arsen Taigibov (16-2-0), který 11 zápasů nenašel přemožitele. Jisté je jedno – vítězná série jednoho bojovníka po sobotní noci skončí.

Jedno je jisté – v sobotu nás čeká další nezapomenutelná MMA show plná hvězd. Nenechte si ji ujít! Galavečer OKTAGON 13 z tenisového areálu na pražské Štvanici vysíláme od 18:50 hodin v přímém přenosu na stanici O2 TV Sport!

Foto: OKTAGON MMA

Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru