Finále LM: Liverpool snovou sezónu dovršil titulem, Kloppova kletba je zrušena

Liverpool získal v Premier League neuvěřitelných 97 bodů, přesto to na titul nestačilo. V Lize mistrů se ale příznivci Reds dočkali. Hned dvakrát přitom byli blízko vyřazení.

Poprvé v základní skupině, kdy Alisson v závěrečném utkání proti Neapoli v jasné střelecké příležitosti vychytal Milika a poslal Liverpool do osmifinále. Podruhé poté v semifinále, kdy Liverpool první zápas s Barcelonou prohrál 0:3. Do madridského finále se ale probojoval a už ve 2. minutě udeřil.

Mané v pokutovém území nastřelil ruku Sissoka a rozhodčí Skomina odpískal penaltu. Salah ji nekopl vůbec ideálně a Lloris neměl daleko k úspěchu. Míč ale do brány zapadl a favorit utkání se dostal do vedení.

Kdo očekával, že brzký gól hru rozproudí, byl zklamán. Stal se totiž přesný opak. Hra byla nervózní z obou stran a ani jeden tým se do vyložené šance dostat nemohl. Až v závěru první půle sympaticky střílel Robertson, ale Lloris na ránu dobře viděl. Ve druhé půli už se kvalita utkání rapidně zvýšila, přesto se na velkou příležitost čekalo až do 69. minuty.

Finále LM: Složí Liverpool reparát za loňský nezdar? Tottenham hodlá přepsat dějiny!

Milner po fantastické akci Maného ovšem pálil těsně vedle levé tyče. Následně se do tlaku dostali Kohouti, Alisson ale všechny rány dokázal zlikvidovat. A když si poradil i s přímým kopem Eriksena, zdálo se, že Liverpool jednogólové vedení udrží. O tři minuty poté se ale po rohovém kopu dostal k míči Matip a jeho přihrávku dokonale zužitkoval střídající Divock Origi.

Ten v Lize mistrů letos vypálil jen třikrát na branku, všechny jeho pokusy ale skončily v síti. Belgický útočník tak definitivně rozhodl o tom, že po čtrnácti letech se ušatý pohár vrací do Liverpoolu. A kletba Jürgena Kloppa je oficiálně zrušena. Německý manažer měl za sebou šest finálových porážek v řadě, sedmou ale nepřidal. A tak místo toho prožil svou nejlepší noc fotbalové kariéry.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru