Využije Baník poslední šanci, jak projít do Evropy? Vyzve šutéry z Mladé Boleslavi

Proč zápas sledovat…

Ostravský Baník narazil ve finále tuzemského poháru na nezastavitelnou Slavii, která na hrací ploše jasně ukázala, kdo je tady mistrem. Do pohárové Evropy vede cesta ještě ale přes Mladou Boleslav. Ta absolvovala prostřední skupinu v nadstavbě, ve které nejprve přejela Teplice, poté dokonala doma obrat se Zlínem. Oba celky si na boj o Evropskou ligu brousí zoubky, ale uspět může jen jeden. Zápas o všechno je tu.

Nepřehlédněte: Aleš Svoboda před soubojem o Evropskou ligu: Pro Baník hovoří domácí prostředí

Řekli před zápasem…

Muris Mešanovič, útočník Boleslavi: „Asi nebylo třeba před posledním kolem řešit, jestli to bude Liberec nebo Baník. Oba kluby mají svou sílu. Myslím ale, že ve druhé polovině sezony máme taky fazonu a nepůjdeme proti Ostravě odevzdaní. Evropa je velkou motivací a budeme chtít poslední zápas zvládnout, i když jsme si samozřejmě vědomi, že poslední krok bude nejnáročnější.“

Jiří Fleišman, obránce Ostravy: „Tenhle zápas je pro Baník jedním z nejdůležitějších. Budeme v sobě muset najít po dlouhé sezoně poslední zbytky sil. Jde o hodně. Všichni v kabině se chceme poprat o evropské poháry. Touha po Evropě je velká. Z MOL Cupu nám to nevyšlo, teď máme opravný pokus a za kabinu mohu slíbit, že pro to uděláme všechno.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Nikolaj Komličenko, útočník Boleslavi

Třiadvacetiletý odchovanec Krasnodaru zažívá fantastickou sezonu. Stal se králem střelců tohoto ročníku, když překonal i dřívější rekord Davida Lafaty. Všimli si toho i v jeho rodném Rusku a poslali mu pozvánku do reprezentace. Komličenko by rád ale svůj tým poslal do pohárové Evropy, protože není jisté, jak dlouho v Boleslavi ještě bude. Kolem jeho jména krouží elitní tuzemské celky, ale i zahraniční dravci a výhra by byla parádní rozlučkou.

Uzme poslední volnou místenku do Evropy ostravský Baník, nebo Mladá Boleslav? Vychutnejte si zápas už tuto sobotu 1. červnapřímém přenosu na programu O2 TV Fotbal! Začínáme ve 14:45.

Kam dál? Červnové taháky na O2 TV Sport: Finále Ligy mistrů, svátek z Jižní Ameriky i OKTAGON 12

Foto: Profimedia, fcb.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru