Do třetice všeho dobrého? Stratég Klopp vyhlíží svůj první triumf v Lize mistrů

Německý stratég patří mezi nejuznávanější trenéry v Evropě, ale úspěchy se počítají podle počtu získaných trofejí. Právě v prestižní evropské milionářské soutěži se mu zatím nedařilo, ale i on doufá, že do třetice všeho dobré se již zadaří. Poprvé do finále nakoukl ještě v dobách, kdy vedl Borussii Dortmund. S vestfálským týmem se dostal až do londýnského Wembley, kde však podlehl Bayernu Mnichov 2:1.

Nebylo se ale za co stydět. Tehdy byl Klopp na své svěřence hrdý, neboť porážka přišla až minutu před koncem z kopačky Arjena Robbena. „V první řadě musím pogratulovat Bayernu, protože je vítěz. Po zápase musíte respektovat výsledek. Zasloužili jsme si být ve finále, což jsme také na hřišti potvrdili. Sice to není nejdůležitější věc, ale důležitá je,“ nechal se slyšet tehdy progresivní kouč, který se ve svém řemeslu stále ještě rozkoukával.

Také čtěte: Sedmý boj o ušatý pohár týmů ze stejné země se blíží. Jak vypadaly ty předchozí?

Naděje zhatily kiksy Kariuse

V jiné roli už pak působil v minulé sezóně, kdy s Liverpoolem dokráčel opět až do finále. V Kyjevě proti němu nastoupil Real, jenž nakonec urval zlatý hattrick pro sebe. Kloppovi svěřenci nebyli ani tentokrát horším týmem, ale utkání ovlivnilo brzké zranění Salaha a fatální chyby brankáře Kariuse.

Nejsem slaboch a umím přijímat porážky. Konec konců ve finále potřebujete i štěstí, abyste vyhráli a my ho neměli. Vždyť Bale vstřelil fantastický gól nůžkami. Víme, co dokáže, ale ve většině případů by balon poslal někam na tribunu a ve finále se zrovna trefí. Jestli tohle nebylo štěstí, tak nevím no. A pak ty věci s Kariusem…,“ hodnotil Klopp druhé selhání ve finále Ligy mistrů. Ukrajina se zdála být zakletá, ale v Madridu to může být jinak.

Letošní semifinále mělo pro Liverpool nečekaně dobrý konec, neboť po úvodním přídělu od Barcelony dokázal ostrovní gigant doma na Anfieldu vymazat manko a nakonec i postoupit. Také v Premier League bojovali Reds až do posledního kola o titul, který byl opravdu blízko. Zkušený německý stratég ví, že je třeba přinést fanouškům trofej po dlouhých letech půstu.

Odveta proti Barceloně překonala pravděpodobně všechno, co se v minulosti na Anfieldu odehrálo. Ani ti nejoptimistější fanouškové nemohli příliš doufat, když se dozvěděli, že nebudou hrát Salah a Firmino. Ve fotbale se ale může stát cokoliv. Teď nás čeká finále s Tottenhamem, které nebude rozhodně snadné. Hraje se o všechno a my tu trofej chceme získat,“ avizuje před sobotním ostře sledovaným duelem Klopp.

Podaří se mu na potřetí ovládnout prestižní evropskou milionářskou soutěž? Přímý přenos finále z Madridu vysíláme živě na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

Tip: Vychutnejte si očekávané finále Ligy mistrů s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru