Slavia si oslavy zkazit nenechala. Kdo si zahraje o Evropskou ligu a koho čeká baráž?

Že bude sešívaným při mistrovských oslavách asistovat Sparta, bylo jasné už od minulého týdne, kdy si titul zajistili remízou v Ostravě. To ale partě pod vedením kouče Jindřicha Trpišovského nestačilo, chtěli svého letenského rivala dostat na lopatky. A tom se jim také po výhře 2:1 podařilo. Sladší tečku za jednou z nejvydařenějších sezon v historii klubu si snad nikdo ze slávistů ani nemohl přát. Poté už mohly zasloužené oslavy propuknout naplno.

„Líp už to asi vyjít nemohlo. Skvělý scénář, výborná až grandiózní sezona. Ještě jsme v posledním kole doma porazili Spartu. Apelovali jsme na to hodně v kabině, že nám v téhle sezoně ještě chybělo vítězství v ligovém derby. Vyhráli jsme vše, co se dalo,“ říkal spokojený trenér Trpišovský.

Zisk mistrovského titulu rozparádil klíčového slávistického obránce Simona Deliho natolik, že se odvázal ke svému prvnímu rozhovoru v češtině. Podívejte se, jak to dopadlo…

Nepřehlédněte: Kompletní přehled výsledků v nadstavbě a rozpis zápasů

Boleslav se utká s ostravským Baníkem

Poslední kolo elitní nadstavbové skupině mělo odpovědět na otázku, kdo skončí na pátém místě a vyzve Mladou Boleslav, vítěze play-off skupiny, v kvalifikačním utkání o postup do předkola Evropské ligy. Karty byly rozdány jasně. Liberec si mohl sezonu prodloužit v případě, že uhraje v severočeském derby v Jablonci víc bodů než Baník na plzeňské půdě. Na takový scénář ale nedošlo.

Zatímco Slovan odjel z jablonecké Střelnice po porážce 0:1 s prázdnou, ostravskému celku se podařilo proti Viktorii uhrát cennou remízu 1:1 a v sobotu 1. června dostane za přítomnosti kamer O2 TV Sport šanci probojovat se do pohárové Evropy.

Příbram poslal do baráže gól z 95. minuty

Velké drama nabídly poslední duely ve skupině o záchranu. Bohemians 1905 si s Příbramí na dálku zahrály o to, kdo se vyhne zrádné baráži. Středočeši udělali pro jistotu záchrany vše, když u Litavky přehráli 3:2 Duklu, vaz jim ale zlomil gól Josefa Jindřiška z 95. minuty. Kapitán „klokanů“ zajistil svému týmu za pět minut dvanáct kýženou remízu 1:1 s Opavou a do bojů o udržení tak poslal Příbram. Ta v baráži na dva zápasy narazí na brněnskou Zbrojovku, Karvinou čeká Jihlava.

Foto: Profimedia, fcviktoria.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru