Sedmý boj o ušatý pohár týmů ze stejné země se blíží. Jak vypadaly ty předchozí?

2000 Real Madrid – Valencia

První finále dvou týmů z jedné země obstaraly španělské celky, konkrétně Real Madrid a Valencia. V Paříži zcela jasně triumfoval Bílý balet, hlavní hvězdou utkání se poté nečekaně stal anglický záložník Steve Mcmanaman, jenž jednu branku vstřelil a svým vynikajícím výkonem výrazně pomohl Realu k ušatému poháru. Jednu branku přidal Fernando Morientes a poslední slovo si vzal legendární Raúl, jenž gólmana Caňizarese překonal po parádním sólu z půlky hřiště.

https://www.youtube.com/watch?v=uZpCWxrPgS4

Nepřehlédněte: SESTŘIHY: Ligu mistrů čeká po grandiózních obratech pikantní anglické finále!

2003 AC Milán – Juventus

O tři roky později se do finále Ligy mistrů probojovaly dva italské týmy. Pavel Nedvěd byl v roce 2003 vyhlášen nejlepším hráčem světa, triumf v Lize mistrů mu ovšem unikl. Do finálového utkání navíc nemohl nastoupit kvůli karetnímu trestu. Branka v základní hrací době nepadla a ani v prodloužení se diváci na Old Trafford branky nedočkali. Rozhodnutí tak přišlo až při penaltovém rozstřelu. Buffon sice dokázal chytit dvě penalty, Dida byl ale na druhé straně úspěšnější třikrát. Juventus tak selhal, ušatý pohár putoval do Milána.

2008 Manchester United – Chelsea

Velmi vyrovnané finále se hrálo i v roce 2008 v Moskvě, kam dorazil jako favorit Manchester United s Cristianem Ronaldem v sestavě. Právě Portugalec otevřel skóre, když hlavičkou překonal Čecha. Ještě do přestávky se Chelsea dočkala zásluhou Lamparda vyrovnání, další gól už nepadl. A znovu se muselo jít do penaltového rozuzlení. V něm Cristiano Ronaldo neuspěl a dal londýnskému velkoklubu obrovskou možnost. John Terry ale při poslední penaltě uklouzl a míč orazítkoval jen levou tyč. V sedmé sérii poté uspěl Giggs, to na druhé straně Francouz Anelka selhal. Po dramatických penaltách tak slavil Manchester United.

Nepřehlédněte: Čtyři faktory, které mohou rozhodnout anglické finále Ligy mistrů

2013 Bayern Mnichov – Borussia Dortmund

O rok předtím přišel Bayern o titul i kvůli neproměněné penaltě Arjena Robbena v úvodu prvního prodloužení proti Chelsea. V roce 2013 se Bayern vrátil do finále a tentokrát už byl úspěšnější. Ve Wembley mnichovský velkoklub přehrál Borussii Dortmund. Branky padaly až po přestávce. Nejprve udeřil Mandžukič, o osm minut poté ale z penalty srovnal Gündogan. Minutu před koncem ale Ribéry procpal míč přes Hummelse a Subotiče a Arjen Robben se stal hrdinou. Weidenfellera překonal ranou ke vzdálenější tyči a vše z minulé sezóny bylo zapomenuto.

https://www.youtube.com/watch?v=hr24ZYxQVSo

2014 Real Madrid – Atlétiko Madrid

Díky trefě Diega Godína a skvělé defenzivě bylo Atlétiko blízko k překvapení. Jenže v roce 2014 v Lisabonu nakonec uspěl Real Madrid. Ve třetí minutě nastavení po rohovém kopu hlavičkou udeřil Sergio Ramos a poslal duel do prodloužení. V něm Atlétiku došly síly a Real třemi góly svého městského soka zdemoloval. I v tomto finále se Cristiano Ronaldo prosadil a Bílý balet ovládl i druhé čistě španělské finále.

2016 Real Madrid – Atlétiko Madrid

O dva roky později Atlétiko dostalo příležitost novou, znovu tu ale byl Real Madrid. Tentokrát se průběh hry ale neopakoval, už v 15. minutě totiž dostal míč za Oblaka Sergio Ramos a Real šel do vedení. Prodloužení a následné penalty zařídil Yannick Carrasco, který zužitkoval parádního centru Juanfrana. Při penaltách byli brankáři bez šance, zmíněný Juanfran ovšem trefil jen tyč a dal tak prostor Cristianu Ronaldovi. Ten zamířil přesně a opět mohl s Madridem slavit. I třetí španělské finále ovládl Bílý balet!

https://www.youtube.com/watch?v=RelhCGm6hjE

Už jste viděli? Ligu mistrů okoření po letech anglické finále. Připomeňte si, jak vypadalo to první

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru