Top 10 žebříčku WTA podle výdělků: Kdo shrábl na prize money největší balík?

V klasickém žebříčku, do něhož promlouvají bodové zisky za výsledky na turnajích, jí patří dvaadvacátá příčka. Co se ale týče výdělku, je na tom Bianca Andreescu lépe než světová trojka Rumunka Simona Halep či Angelique Kerber. Právě německou stálici porazila teprve osmnáctiletá Kanaďanka ve finále obřího podniku v americkém Indian Wells, kde si senzačně došla pro premiérový titul na okruhu. Za ten jí připadl bonus přes 1,3 milionu dolarů, díky kterému figuruje v Top 10 alespoň co se týče prize money.

První pětku uzavírá Nizozemka Kiki Bertens, jedna ze tří letošních dvojnásobných šampionek. Po Petrohradu dokázala vyhrát i na antuce v Madridu a vylepšila si své žebříčkové maximum – momentálně je světovou čtyřkou. Přes dva miliony dolarů už si stihla vydělat i Australanka Ashleigh Barty, vítězka turnaje v Miami a čtvrtfinalistka Australian Open.

Nepřehlédněte: Trojice tenistek, které v letošní sezoně ovládly na okruhu WTA dva turnaje

Kvitová s Plíškovou se blíží hranici 60 milionů

Následuje dvojice českých tenisových superstar, které už letos rovněž mají na kontě dva tituly. Karolína Plíšková, aktuální světová dvojka, si výrazně polepšila triumfem na antuce v Římě, na podobnou sumu si přišla i finálovou účastí v Miami a za postup do semifinále na Australian Open. O malinko víc si vydělala Petra Kvitová, jež na prvním grandslamu prošla až do finále. Za parádní výkony si vítězka turnajů v Sydney a ve Stuttgartu přišla na více než 1,5 milionu dolarů.

Kvitová v Melbourne nestačila jen na Naomi Ósaka. Jednadvacetiletá Japonka ovládla po loňském US Open už druhý podnik „velké čtyřky“ a díky tomuto triumfu, který jí přivál něco málo přes tři miliony dolarů, se vyšvihla nejen do čela žebříčku WTA, kde se drží i nadále, ale zároveň je první i v pořadí tenistek s největšími výdělky. V porovnání s touto sumou si na ostatních turnajích přišla na „drobné“.

  • Tenistky s letošními největšími výdělky na prize money ve dvouhře (v amerických dolarech):
Pořadí Jméno Pozice v žebříčku WTA Výdělek
1. Naomi Ósaka (Japonsko) 1. 3 558 048
2. Petra Kvitová (ČR) 6. 2 540 854
3. Karolína Plíšková (ČR) 2. 2 510 761
4. Ashleigh Barty (Austrálie) 8. 2 080 364
5. Kiki Bertens (Nizozemsko) 4. 2 057 731
6. Bianca Andreescu (Kanada) 22. 1 580 236
7. Simona Halep (Rumunsko) 3. 1 496 091
8. Belinda Bencic (Švýcarsko) 15. 1 432 193
9. Angelique Kerber (Německo) 5. 1 106 997
10. Elina Svitolina (Ukrajina) 9. 951 930

* stav k 20. květnu 2019

Přenosy z turnajů zařazených do kalendáře WTA pravidelně vysíláme na programech O2 TV Sport a O2 TV Tenis. Tento týden můžete sledovat každý hrací den až do soboty 25. května boj o titul na antukovém Internationaux de Strasbourg ve francouzském Štrasburku.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru