Čtvrtfinále ve Štrasburku: Utne 16letá Ukrajinka šance domácí hvězdy na druhý titul?

Ve Štrasburku prošla po Chloe Paquet (223. místo v žebříčku WTA), jedné ze tří francouzských čtvrtfinalistek, takhle daleko na některém z podniků na prestižním okruhu poprvé v kariéře také Marta Kostyuk. Teprve šestnáctiletá Ukrajinka, která figuruje až ve druhé polovině třetí stovky světového žebříčku, hraje asvůj životní turnaj. Nyní se talentovaná tenistka pokusí zaskočit nasazenou čtyřku a vítězku z roku 2016 – domácí Caroline Garcia.

Také čtěte: Top 10 žebříčku WTA podle výdělků: Kdo shrábl na prize money největší balík?

O postup do semifinále si zahraje ještě jedna bývalá šampionka. Portoričanka Monica Puig si Štrasburk podmanila ještě o dva roky dříve a letos spřádá plán, jak na triumf navázat. Nebude to mít ale vůbec jednoduché, Do cesty se jí totiž postaví nasazená dvojka a jedenáctá hráčka světa Běloruska Aryna Sabalenka. V dubnu v Charlestonu slavila po výhře ve dvou setech Puig.

Třetí titul si ze Štrasburku určitě neodveze Australanka Samantha Stosaur, kterou vyřadila další nadějná Ukrajinka Dayana Yastremska, letošní vítězka turnaje v thajském Hua Hinu.

  • Internationaux de Strasbourg – čtvrtfinále, čtvrtek 23. května:
nejdříve 11:00 D. Gavrilova (Aus.) – C. Paquet (Fra.)
nejdříve 12:30 D. Yastremska (6-Ukr.) – F. Ferro (Fra.)
cca 14:30 C. Garcia (4-Fra.) – M. Kostyuk (Ukr.)
nejdříve 17:30 M. Puig (Porto.) –  A. Sabalenka (2-Běl.)

Všechny čtvrtfinálové duely turnaje ve Štrasburku můžete sledovat v přímém přenosu na programu O2 TV Tenis, kde odvysíláme živě i páteční semifinále a samozřejmě i sobotní boj o titul!

Foto: Internationaux de Strasbourg

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru