Trojice tenistek, které v letošní sezoně ovládly na okruhu WTA dva turnaje

Petra Kvitová (Sydney, Stuttgart)

Dvojnásobná wimbledonská šampionka odstartovala jednu z nejvydařenějších sezon v kariéře ziskem titulu hned na druhém turnaji, na kterém startovala. V australském Sydney navázala na triumf z roku 2015 a skvěle se připravila na Australian Open. Na prvním grandslamu stejně jako následně v Dubaji prošla až do finále, závěrečný krok ale nezvládla. Počtvrté v sezoně se do boje o titul probojovala na prvním velkém antukovém podniku ve Stuttgartu, kde už uspěla a zároveň tím ukončila nevídanou šňůru. Na 19. turnaji WTA si jako první hráčka připsala druhý titul.

Kiki Bertens (Petrohrad, Madrid)

S úvodním grandslamem v Melbourne se loučila jako nasazená devítka už po druhém kole, nevydařené vystoupení ale hodila houževnatá Nizozemka rychle za hlavu. Z prosluněné Austrálie se přesunula do mrazivého Petrohradu, kde nenašla přemožitelku na tradičně silně obsazeném halovém podniku. Nejoblíbenějším povrchem semifinalistky French Open z roku 2016 je jednoznačně antuka, což dokazuje také v této sezoně. Vědět o sobě dala už ve Stuttgartu, v ještě lepší formě se ukázala v Madridu. Na prestižním turnaji Premier Mandatory si došla pro titul bez ztráty setu!

Karolína Plíšková (Brisbane, Řím)

Stejně jako Kvitová si lepší vstup do sezony nemohla přát ani druhá česká tenisová superstar. Plíšková si dokázala podruhé v kariéře podmanit australské Brisbane a následně se po dvou čtvrtfinálových účastech probila mezi čtyři nejlepší na Australian Open. Formu potvrdila i na amerických betonech, zejména pak v Miami, kde si zahrála o titul. Na ten ovšem dosáhla až na velkém antukovém podniku v Římě, který bere většina elitních světových tenistek jako generálku na French Open. Bývalá světová jednička se na něj naladila ziskem druhého titulu v sezoně.

Seznam hráček se dvěma tituly se může rozrůst o další jméno na konci tohoto týdne po turnaji ve Štrasburku. Jeho průběh můžete sledovat každý hrací den do soboty 25. května na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Tenis.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru