Čtyři faktory, které mohou rozhodnout anglické finále Ligy mistrů

Namotivovaný Salah

Nebylo daleko od toho, aby Mohamed Salah zase neměl z finále Ligy mistrů nic. V předposledním ligovém utkání sezóny si po souboji s gólmanem Martinem Dúbravkou odnesl otřes mozku a následně musel vynechat odvetný semifinálový zápas proti Barceloně. Jeho zranění ale naštěstí nebylo vážné a pro finále Ligy mistrů je plně k dispozici. Dobře ale víme, jak dopadl loňský boj o ušatý pohár. V první půli egyptského útočníka nešetrně poslal k zemi Ramos a Salah musel finále opustit. Liverpool byl následně přinucen změnit svou taktiku a finále nezvládl. Mohamed Salah má tak jistě o motivaci navíc, ve finále Ligy mistrů chce tentokrát odehrát plnou porci minut a přivést do Liverpool významnou trofej.

Uzdraví se Kane?

Co si budeme povídat, pro Tottenham by bylo skvělé, kdyby se Harry Kane stihl do 1. června uzdravit. Anglický útočník má nadále poraněný kotník, podle anglických médií i manažera Mauricia Pochettina ale jeho start vyloučen rozhodně není. Kohouti ale nemusí zoufat, klíčové zápasy Ligy mistrů zvládli i bez něj. První osmifinálový duel proti Borussii Dortmund (3:0), odvetu čtvrtfinále proti Citizens (3:4) i obě semifinálové bitvy proti Ajaxu.

Harry Kane. Foto: Reuters

Standardní situace

Liverpool nastřílel v Premier League 89 branek, z toho 32 ze standardních situací. Sedmnáctkrát se poté prosadil po rohovém kopu. Naopak v celé sezóně inkasoval po standardkách jen osm branek. To Tottenham je na tom o poznání hůře. V sezóně inkasoval po přímých a rohových kopech 39 branek, rohové kopy poté tvoří 60 % tohoto čísla (jde tedy o devět branek po rozích). V tomto ohledu by tak při standardních situacích mohl být Liverpool ve velké výhodě.

Nepřehlédněte: SESTŘIHY: Ligu mistrů čeká po grandiózních obratech pikantní anglické finále!

„Neúspěšný“ Klopp

S Liverpoolem sice ještě ani jednou neprohrál vyřazovací dvojutkání v evropských pohárech, ve finálových zápasech ale Jürgen Klopp úspěšný není. Od svého angažmá v Borussii Dortmund prohrál šest finálových duelů v řadě. V Dortmundu nezvládl jeho tým finále Ligy mistrů proti Bayernu, v německém poháru poté nestačil na Bayern a následně ani na Wolfsburg. V sezóně 2015/16 podlehl Manchesteru City ve finále Ligového poháru a následně jej o triumf v Evropské lize připravila Sevilla. Loni se poté Klopp neradoval ani ve finále Ligy mistrů, tehdy jej porazil Real Madrid. Nyní na Kloppa čeká další finále a všichni fanoušci Reds věří, že své „prokletí“ dokáže tentokrát prolomit.

Liverpool Sevilla Jürgen Klopp

Už jste viděli? Ligu mistrů okoření po letech anglické finále. Připomeňte si, jak vypadalo to první

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru