Čtvrté kolo nadstavby: Slavia slaví titul! Baník se vrátil do hry o pátou příčku

Skupina o titul

Liberec měl možnost doma potvrdit svou čtvrtou příčku, nezvládl ale střetnutí s plzeňskou Viktorií. Hosté za celé utkání vyslali jen tři střely na branku, k výhře to přesto stačilo. V 9. minutě po skvělé práci Kayamby otevřel skóre Hořava, v závěru vše pojistil Hrošovský, jenž proměnil penaltu nařízenou po faulu Oscara na Kayambu.

Ani ve čtvrtém utkání nadstavbové části Baník neskóroval, přesto je k páté pozici blíže. Ve Vítkovicích totiž udržel proti Slavii bezbrankovou remízu a posunul se zpět před Liberec. V utkání měli více ze hry hosté, první dvě příležitosti si vypracoval Souček, Laštůvka oba pokusy zneškodnil. Ve druhé půli měl na noze branku Hušbauer, ale domácí gólman se znovu zaskvěl. V závěru poté mohl senzačně urvat všechny body pro Baník Kuzmanovič, jeho ránu ale Kolář vytěsnil. Utkání tak branku nenabídlo, přesto Slavia slaví.

Právě bod potřebovala na definitivu, opět po roce se raduje ze zisku mistrovského titulu. Kolo před koncem nadstavbové části má v čele tabulky FORTUNA:LIGY tříbodový náskok, díky většímu počtu získaných bodů v základní části ale o prvenství již přijít nemůže.

Ve střetnutí mezi Spartou a Jabloncem už tabulkově o nic nešlo, domácí si ale chtěli udobřit fanoušky. Kotel Sparty začal protestem, nakonec ale viděl dvě branky v síti Jablonce. Prosadili se defenzivní hráči, konkrétně Štětina a Zahustel, který zužitkoval skvělé přihrávky mladíka Hložka. Jablonec dohrával už od konce první půle pouze v deseti kvůli vyloučení Hovorky, Sparta tak měla pozici usnadněnou.

  • Výsledky:

Liberec – Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 7. Hořava, 90. z penalty Hrošovský

Ostrava – Slavia 0:0

Sparta – Jablonec 2:0 (1:0)
Branky: 12. Štětina, 57. Zahustel

Skupina o záchranu

Karviná doma podlehla Bohemce 0:1 po trefě Jindřiška z jednatřicáté minuty a má definitivní jistotu, že bude muset do baráže. Druhá pozice obsazena dosud není a rozhodovat se tak bude až v posledním kole nadstavby.

Blíže k baráži má Příbram, jenž neudržela remízu na půdě Opavy. Za domácí otevřel skóre Schaffartzik, jenž hlavičkou dopravil míč do sítě po centru Zavadila a prodloužení od Jursy. Po hodině hry duel zdramatizoval Fantiš, který dorazil míč po centru Květa, který gólman Fendrich jen vyrážel. Tři body ale nakonec zůstaly doma, neboť v 85. minutě Simerský nejprve orazítkoval břevno, dorážka střídajícího Bernadiny už ale skončila v síti. Opava tak před domácím publikem získala tři body a FORTUNA:LIGU si zahraje i v příští sezóně.

Střetnutí mezi Duklou a Slováckem branku nenabídlo, ani jeden celek již o umístění nehrál, přesto zápas příliš mnoho ofenzivní podívané nenabídl.

Nepřehlédněte: Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a kompletní jízdní řád

  • Výsledky:

Dukla – Slovácko 0:0

Karviná – Bohemians 1905 0:1 (0:1)
Branka: 31. Jindrišek

Opava – Příbram 2:1 (1:0)
Branky: 44. Schaffartzik, 85. Bernadina – 63. Fantiš

Poslední kolo nadstavbové části se uskuteční příští víkend, tedy 25. a 26. května. Ani tentokrát u toho nebudeme chybět! Sledujte Finále FORTUNA:LIGY O2 TV na programech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal, kde vysíláme kompletní program skupin o titul a o záchranu.

Foto: slavia.cz, sfc.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru