Plíšková zaútočí v Římě na druhý titul v sezoně! Finále vysíláme živě na O2 TV Tenis

Řím nikdy nepatřil mezi oblíbené destinace světové sedmičky, letos se tady ale rozehrála k výtečným výkonům. Po dvou náročných třísetových bitvách za sebou zvládla i čtvrtý duel na turnaji proti Marii Sakkari z Řecka, které vrátila hořkou porážku z loňska. Po hodině a půl si zajistila místenku ve finále a zároveň tím dosáhla na jeden z největších úspěchů své kariéry na antuce.

Šance dorovnat Kvitovou a Bertens

Plíšková ale nechce zůstat jen u finálové účasti, věčné město si hodlá podmanit. Chybí jí už jen poslední krok, ovšem nebude vůbec snadný. V boji o titul se sedmadvacetiletá šampionka z Brisbane utká s Britkou Johannou Konta. O rok starší 42. hráčka žebříčku WTA se v italském hlavním městě ukazuje ve skvělém světle. Cestou do finále vyřadila Američanky Sloane Stephens a Venus Williams, poradila si s Markétou Vondroušovou a v semifinále utnula vítěznou sérii Kiki Bertens, vítězky z Madridu.

Vzájemná bilance hovoří jednoznačně ve prospěch české hvězdy, která dokázala Konta v šesti střetnutích hned pětkrát porazit. Najde recept na britskou hráčku i na antuce v Římě? Pokud se jí to podaří, stane se po Petře Kvitové a Nizozemce Bertens třetí hráčkou s dvěma tituly v sezoně.

Nedělní finálový duel začíná ve 13 hodin a Karolíně Plíškové můžete držet palce u přímého přenosu na O2 TV Tenis!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru