Final Four Euroligy: Veselý bude s Istanbulem bojovat o bronz, CSKA chce osmý titul

Loni se Real Madrid potkal s Fenerbahce ve finále, letos na tento pikantní souboj dojde pouze v boji o třetí místo. Rozhodly o tom páteční semifinálové duely.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a vychutnejte si boj o euroligový titul ve Final Four!

Fenerbahce nastoupilo do utkání proti městskému rivalovi i bez Jana Veselého dobře a ovládlo první čtvrtinu poměrem 20:19. Jenže poté začala úřadovat americko-srbská dvojice Larkin – Micič a bylo po utkání. 55 bodů tohoto dua znamenalo jediné, do finále se poprvé ve své historii probojoval Anadolu Efes. Fenerbahce počtvrté v řadě do finále neproniklo, Jan Veselý tak se svou družinou zabojuje o bronz. V semifinále byl nicméně český pivot velmi platným hráčem. Za více než třicet odehraných minut posbíral dvě asistence, dva doskoky a především čtrnáct bodů.

Ve druhém utkání tahal dlouho za kratší konec moskevský celek. Ten v první čtvrtině prohrával už o jedenáct bodů, v té čtvrté se náskok Realu Madrid navýšil dokonce na bodů čtrnáct. V závěru se ale mírný favorit rozjel a svého soupeře nakonec udolal poměrem 95:90.

Ve finále už je moskevský velkoklub jasným favoritem. Tým hrající osmé Final Four za sebou vyhrál nad Istanbulem oba letošní zápasy v základní části a hořkost porážky naposledy poznal před více než šesti lety. Historicky může CSKA Moskva vybojovat už svůj osmý euroligový titul, Anadolu Efes může prožít senzační premiéru.

Sledujte vyvrcholení basketbalové Euroligy jen na stanici O2 TV Sport! Duel o bronz startuje v 17:25, finálové střetnutí mezi CSKA Moskva a Anadolu Efes Vám nabídneme o tři hodiny poté!

Představení dalších účastníků Final Four Euroligy:
CSKA Moskva
Real Madrid
Anadolu Efes
Fenerbahce Istanbul

Foto: euroleague.net

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru