Turnaj v Římě: Plíšková je krok od finále! Oplatí řecké sokyni rok starou porážku?

Ve Stuttgartu i v Madridu balila kufry už po druhém kole, ve věčném městě Římě Karolína Plíšková zase dokazuje, proč patří mezi ženskou tenisovou elitu. Na prestižním podniku kategorie WTA Premier 5 je na tom dobře nejen po fyzické, ale i psychické stránce. To ostatně jasně demonstrovala druhým povedeným obratem za sebou.

Stejně jako proti Američance Kenin zvládla turnajová čtyřka otočit nepříznivý stav i ve čtvrtfinálovém souboji bývalých světových jedniček s Běloruskou Victorií Azarenka. „Za poslední roky jsem sehrála spoustu třísetových duelů. Nepanikařím, když prohraju první nebo druhý set. Pořád bojuju. Do třetí sady jdu s klidem, vím, že jsem jich spoustu vyhrála,“ nechala se slyšet Plíšková po postupové výhře 6:7, 6:2 a 6:2.

Pikantní odveta

Vítězka turnaje v Brisbane prošla v Římě potřetí v této sezoně do semifinále. V něm nenarazí na nikoho jiného, než na Marii Sakkari. Úspěšné třiadvacetileté kvalifikantce má o čtyři roky starší Plíšková co vracet. Někteří fanoušci si jistě vzpomenou, jak tato řecká tenistka loni v italské metropoli Plíškovou vyřadila ve druhém kole. Češka následně neudržela nervy na uzdě a rozmlátila raketu o umpire.

O druhou místenku ve finále si zahraje přemožitelka Markéty Vondroušové Britka Johanna Konta s Niozemkou Kiki Bertens. Šampionka z Madridu prošla do semifinále aniž by nastoupila na kurt, její soupeřka a světové jednička Japonka Naomi Ósaka totiž z turnaje kvůli zranění odstoupila.

Oba sobotní semifinálové duely vysíláme živě na stanici O2 TV Tenis!

  • WTA Internazionali BNL d'Italia – semifinále:
12:00 K. Bertens (6-Niz.) – J. Konta (Brit.)
nejdříve 17:00 Ka. Plíšková (4-ČR) – M. Sakkari (Řec.)

Sledujte závěrečné boje na prestižním turnaji v Římě přes O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru