Třetí kolo nadstavby: Plzni rekordní výhra nepomohla, Dukla definitivně sestupuje

Skupina o titul

Baník potvrdil, že bez Milana Baroše nemá v útoku potřebnou sílu. V nadstavbové části ještě neskóroval a ačkoliv byl doma proti Liberci aktivnějším týmem, znovu nebere jediný bod. Bohumil Páník se svou družinou tak přišel o pátou pozici a pomalu musí začít věřit v překvapivý úspěch v poháru.

Sparta svou formu nepotvrdila a Slavii tak nepomohla. Zatímco v březnu doma Plzeň 4:0 deklasovala, nyní stejným gólovým rozdílem svému soupeři podlehla a připsala si tak největší porážku v historii samostatné české ligy. Hotovo bylo už po hodině hry a hlavní zásluhu na vysoké výhře úřadujícího mistra měl Jan Kovařík, autor dvou branek. Myslím, že nám dnešní zápas celkem vyšel. Dobře jsme bránili, chodili jsme do brejků. Bylo tam hodně šancí, myslím, že jsme mohli dát ještě víc gólů než ty čtyři. Ale převládá spokojenost a chceme do zbytku ligy vyhrát oba zápasy a Slavii to co nejvíc ztížit,“ řekl po utkání plzeňský středopolař.

Výhra ale Plzni příliš nepomohla, jelikož Slavia už třetí domácí porážku proti Jablonci v řadě nepřipustila. Po exkluzivní trefě Holeše sice hosté znovu vedli, Traoré ale ještě v první půli srovnal a dal Slavii potřebný klid. Druhý poločas nabídl vyrovnanou podívanou, Jablonec ale díky brejkům mohl střetnutí rozhodnout. Nestalo se a tak pět minut před koncem poslal k levé tyči míč Tomáš Souček a rozhodl o tom, že Slavii chybí jediný bod k zisku mistrovského titulu. Dodejme, že v lize Slavia porazila Jablonec doma po více než šesti letech.

  • Výsledky:

Ostrava – Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 86. Mara.

Plzeň – Sparta 4:0 (2:0)
Branky: 23. Hořava, 43. a 59. Kovařík, 61. Kopic.

Slavia – Jablonec 2:1 (1:1)
Branky: 33. Traoré, 85. Souček – 9. Holeš.

Nepřehlédněte: Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a kompletní jízdní řád

Skupina o záchranu

Dukla nutně potřebovala v Karviné zvítězit, jinak si mohla balit kufry. A po první půli bylo jasno. Karviná zásluhou Wágnera a Guby konečně skórovala a postarala se o to, že pražský celek po osmi letech sestupuje. „Strašně mě to mrzí. Je to smutný moment, za který můžu jednoznačně já. Na druhou stranu jsem ale přesvědčen, že je tento krok nezbytný k tomu, aby Dukla zase udělala tři kroky vpřed,“ prohlásil po prohře Roman Skuhravý, kouč sestupující Dukly.

To Slovácko už má klid, doma díky bleskovému úvodu zničilo Opavu a do baráže se už dostat nemůže. Karviná ji i přes výhru zřejmě hrát bude, doplnit by ji mohla Bohemka, jenž doma selhala v důležitém duelu proti Příbrami. Po brzké trefě Vaníčka přišlo pro Klokany několik varování.

Neproměněná penalta, tyč a další zmařené šance. Domácí to ale neprobudilo a výsledkem tak byly čtyři trefy v síti gólmana Tomáše Fryštáka. Bohemka si tak cestu za udržením výrazně zkomplikovala.

  • Výsledky:

Bohemians – Příbram 1:4 (1:2)
Branky: 2. Vaníček – 32. Mingazov, 44. Kingue, 50. Matoušek, 85. Polidar.

Karviná – Dukla 3:0 (2:0)
Branky: 22. a 79. Wágner, 42. Guba.

Slovácko – Opava 4:1 (2:0)
Branky: 2. Janošek, 5. z penalty Daníček, 71. Havlík, 85. Hološko – 84. Bernadina.

Nadstavbová část bude pokračovat čtvrtým kolem 18. a 19. května. Sledujte Finále FORTUNA:LIGY O2 TV na programech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal, kde vysíláme kompletní program skupin o titul a o záchranu.

Foto: slavia.cz, fcviktoria.cz, fcslovanliberec.cz, bohemians.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru