Páteční program turnaje v Římě: Plíšková s Vondroušovou zabojují o semifinále!

Devatenáctiletá Vondroušová si postup do čtvrtfinále opravdu a doslova vydřela. Po druhém skalpu bývalé světové jedničky Rumunky Simony Halep 2:6, 7:5 a 6:3 nastoupila během čtvrtečního programu následně rovnou i k osmifinálovém duelu s Ruskou Dariou Kasatkina. A znovu z toho byl dlouhý třísetový zápas. Mladá Češka s přemožitelkou Kateřiny Siniakové bojovala dvě a čtvrt hodiny, než mohla po výhře 7:5, 2:6, 6:2 slavit další postup.

„Byl to asi nejtěžší tenisový den v životě. Nechala jsem na kurtě opravdu úplně všechno,“ nechala se slyšet Vondroušová. Teď ale musí rychle zmobilizovat síly. Už v pátek si po Budapešti a Istanbulu zahraje v italské metropoli o své letošní třetí semifinále na okruhu. Její soupeřkou bude Britka Johanna Konta, v jediném dosavadním duelu loni vyhrála tenistka ze Sokolova.

Vydaří se pomsta za Stuttgart?

Karolína Plíšková sice nastoupila na rozdíl od své mladší krajanky ve čtvrtek jen jednou, nicméně ani její postup mezi osmičku nejlepších se nerodil zrovna lehce. Po ztraceném úvodním setu musela složitě otáčet souboj s Američankou Sofií Kenin, kterou nakonec skolila i díky dvanácti esům po výsledku 4:6, 6:4 a 6:3.

Ve čtvrtfinále narazí turnajová čtyřka v duelu bývalých světových jedniček na dobře známou Victorii Azarenka. A té má co vracet. Běloruská tenistka vyřadila Plíškovou v osmifinále na nedávném turnaji ve Stuttgartu a v bilanci vzájemných zápasů se zároveň ujala vedení 4:3. Přišel čas na odplatu?

Jak si české zástupkyně ve čtvrtfinále v Římě povedou, můžete sledovat na programu O2 TV Tenis, kde odvysíláme v přímém přenosu všechny páteční bitvy o postup do semifinále prestižního antukového podniku!

  • WTA Internazionali BNL d'Italia – čtvrtfinále, pátek 17. května:
12:00 N. Ósaka (1-Jap.) – K. Bertens (6-Niz.)
nejdříve 14:30 V. Azarenka (Běl.) – Ka. Plíšková (4-ČR)
cca 16:30 M. Vondroušová (ČR) – J. Konta (Brit.)
nejdříve 19:30 K. Mladenovic (Fra.) – M. Sakkari (Řec.)

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru