Zaskočí Vondroušová Rumunku Halep i v Římě? Do turnaje vstupuje Kvitová!

Devatenáctiletá Markéta Vondroušová při své premiéře v Římě přetlačila v českém souboji Barboru Strýcovou, letos už potřetí. Po Miami a Istanbulu skolila o čtrnáct let starší krajanku po obratu i v prvním kole v italské metropoli a odměnou jí bude duel proti světové dvojce a finalistce posledních dvou ročníků Simoně Halep.

Tenistka ze Sokolova měla s loňskou vítězkou grandslamového Roland Garros tu čest už v březnu v Miami, kde ji na betonu senzačně vyřadila. Teď hvězdnou tenistku ověnčenou osmnácti turnajovými vavříny vyzve na jejím oblíbeném povrchu. Postará se Vondroušová o další velké překvapení, nebo půjde dál favorizovaná Rumunka?

Také čtěte: Elitní tenistky se z Madridu přesunuly do Říma. Kdo získá další cenný antukový titul?

Řím vyhlíží dubnovou hvězdu

Stejně jako Halep patří mezi hlavní favoritky i Petra Kvitová. Nejlepší hráčka měsíce dubna na okruhu WTA zahájila antukovou část sezony triumfem ve Stuttgartu, kde jako první letos dosáhla na druhý titul, v Madridu došla do čtvrtfinále a na velký výsledek si troufá i v Římě, kde plní roli nasazené dvojky. Do turnaje vstoupí dvojnásobná wimbledonská šampionka duelem s Yulií Putintseva (38. místo v žebříčku WTA) z Kazachstánu, proti níž se loni nadřela v Indian Wells.

Kateřina Siniaková si v prvním kole poradila s nasazenou patnáctkou Číňankou Wang Qiang a o postup do osmifinále se třiadvacetiletá Češka utká s další nebezpečnou soupeřkou – světovou jednadvacítkou Dariou Kasatkina. S o rok mladší Ruskou v předchozích dvou vzájemných soubojích neuhrála ani set.

Českým tenistkám můžete v duelech 2. kola držet palce u přímých přenosů na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Tenis, kde odvysíláme živě i další souboje ze čtvrtečního programu.

Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte boj o titul na prestižním turnaji v Římě

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru