Elitní tenistky se z Madridu přesunuly do Říma. Kdo získá další cenný antukový titul?

Více než cokoli jiného svědčí o prestiži římského podniku jeho tradičně silné obsazení. Z Madridu se do věčného města přesunulo hned devět členek z Top 10 žebříčku WTA, z absolutní ženské tenisové špičky chybí pouze Němka Angelique Kerber.

Herní pole vede světová jednička Naomi Ósaka z Japonska. Ta skončila na antuce ve španělské metropoli ve čtvrtfinále a stačilo málo a z trůnu ji sesadila Rumunka Simona Halep. Madridská šampionka z let 2016 a 2017 ovšem musela celý turnaj vyhrát, což se jí nakonec nepodařilo. Finálovou porážkou přišla o zlatý hattrick i možnost vrátit se po čtyřech měsících do čela.

V Římě se antukové specialistce z Rumunska daří, v posledních dvou letech se tady probojovala až do boje o titul, ani jednou ale poslední krok nezvládla. V obou případech Halep podlehla Ukrajince Elině Svitolina, která tak na Apeninský poloostrov dorazila coby obhájkyně titulu. Obě tenistky patří do užšího okruhu favoritek na zisk ceněného triumfu na nejpomalejším tenisovém povrch i letos.

Zlomí Plíšková antukové nezdary?

To samé platí také o Nizozemce Kiki Bertens, posilněné triumfem v Madridu, kde dosáhla na svůj zatím nejcennější titul své kariéry, i dvojnásobné čtvrtfinalistce a držitelce dvou letošních turnajových vavřínů Petře Kvitové či další velké české naději Karolíně Plíškové. Světové sedmičce zatím antuková část sezony nevychází úplně podle představ, o to větší motivaci má dosáhnout na velký výsledek právě v Římě.

Z českých tenistek se v hlavní soutěži představí ještě Kateřina Siniaková, vítězka čtyřhry z Madridu Barbora Strýcová se utká hned v prvním kole s krajankou Markétou Vondroušovou.

  • Internazionali BNL d'Italia 2019:

Termín a místo konání: 13. – 19. května, Řím, Itálie
Kategorie: WTA Premier 5
Povrch: antuka
Dotace: 3 452 538 eur
Loňské finále: Svitolina (4-Ukr.) – Halep (1-Rum.) 6:0, 6:4
Nejvýše nasazené hráčky: Ósaka, Kvitová, Halep, Kar. Plíšková, Svitolina, Bertens, Stephens, Barty
Češky v hlavní soutěži: Kvitová, Kar. Plíšková,  Strýcová, Vondroušová, Siniaková
Los dvouhry: ZDE

Počínání českých tenistek v Římě můžete sledovat na O2 TV Sport a O2 TV Tenis, kde prestižní antukový turnaj vysíláme v přímých přenosech každý hrací den až do neděle 19. května.

Tip: Sledujte prestižní tenisové turnaje na okruhu WTA online s O2 TV Sport Pack!

Foto: Internazionali BNL d'Italia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru