Druhé kolo nadstavby: Sešívaní mají titul na dosah, Sparta si pojistila Evropskou ligu

Skupina o titul

Ostravský Baník si chtěl na severu Čech napravit reputaci po předešlém nezdaru na Letné. Jablonec dal však rázně najevo, že si hodlá čtvrté místo v tabulce udržet. Svěřenci kouče Rady, který byl za peprné výroky sudího pouze v ochozech, uspěli díky trefám Trávník a Doležala.

Sparta se opět představila na domácí půdě, tentokrát přivítala Liberec. Slovan v minulém kole remizoval se Slavií a také na Letné dokázal, že umí kousat. Jedinou branku utkání zaznamenal africký obránce Costa již v páté minutě. Pro Spartu klíčový úspěch, neboť má již jisté, že letošní ročník zakončí nejhůře na třetí příčce a tím pádem má jistotu, že si zahraje minimálně předkolo Evropské ligy.

Nedělní podvečer nabídl šlágr kola, možná i nejdůležitější bitvu celého jara. Slavia se v Edenu postavil a na odpor dotírající Plzni. Dlouhou dobu se hrálo bez branek, než pak sešívaní v závěrečné desitiminutovce udeřili hned ve třech případech. Bojovali jsme s nervozitou. Aby ne, když jsme v jednu chvíli měli v lize náskok devíti bodů a najednou hrozilo, že budeme druzí. Plzeň neměla co ztratit, zatímco my jsme mohli ztratit hodně,“ přiznal Lukáš Masopust, který otevřel skóre sledovaného duelu. Slavia nyní vede tabulku skupiny s náskokem pěti bodů.

  • Výsledky:

Jablonec – Ostrava 2:0 (0:0)
Branky: 50. Trávník z pen., 81. Doležal.

Sparta – Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 6. Costa.

Slavia – Plzeň 3:1 (0:0)
Branky: 81. Masopust, 87. Souček z pen., 89. Traoré – 90.+1 Kovařík.

Nepřehlédněte: Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a kompletní jízdní řád

Skupina o Evropu

Mladá Boleslav si finále skupiny o Evropu zajistila již před týdnem na Stínadlech, kde Teplice vypráskala 8:0. Před vlastními diváky to stačilo jen na remízu 1:1, ale i kouč Weber po závěrečném hvizdu připustil, že bylo těžké hráče motivovat. Mezi střelce se opět zapsal Komličenko, který tak upravil nejen svůj osobní rekord, ale i ten ligový.

Soupeřem středočeského celku bude nakonec Zlín. Ševci po hubené výhře doma sice na Hané padli 2:3, což však v konečném součtu na postup stačilo. Olomouc tak v této sezoně taktéž končí, přestože se netajila tím, že má pohárové ambice.

  • Výsledky:

Mladá Boleslav – Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 38. Komličenko – 48. Jeřábek, postup: Boleslav

Olomouc – Zlín 3:2 (1:2)
Branky: 26. Lalkovič, 66. Nešpor, 68. Houska – 1. Podio, 30. Džafič, postup: Zlín

Skupina o záchranu

Pud sebezáchovy pražské Dukly je v závěru sezony až zázračný, přestože to na výhru opět nestačilo. Na půdě Opavy padli hráči z Julisky 2:3, ale nedařilo se také Karviné, která odjížděla z Příbrami také s prázdnou. Je tedy teoretická šance na udržení, ale i tak to se svěřenci kouče Skuhravého vypadá zle.

Ďolíčku utkání se Slováckem branku nenabídlo, což nahrálo do karet více soupeři, nežli domácím. Klokani mají tři kola před koncem náskok pouhých dvou bodů na Příbram, která je namočena na barážovém stupínku. Již v úterý si to Bohemians s dotírajícím celkem rozdají napřímo opět doma a v tomto utkání by se mohl lámat chleba.

  • Výsledky:

Bohemians 1905 – Slovácko 0:0

Opava – Dukla 3:2 (1:0)
Branky: 44. Svozil, 48. Zavadil, 65. Jurečka – 51. Holenda, 87. Miloševič.

Příbram – Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 65. Soldát

Nadstavbová část pokračuje třetím kolem 14. a 15. května. Sledujte Finále FORTUNA:LIGY O2 TV na programech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal, kde vysíláme kompletní program skupin o titul a o záchranu.

Foto: Profimedia, sigmafotbal.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru