V Madridu slaví Bertens i Strýcová. Na jaký další velký turnaj se můžete těšit?

Sedmadvacetiletá Halep měla před čtvrtou finálovou účastí prestižního podniku WTA Premier Mandatory hned dvojnásobnou motivaci. Šampionka z let 2016 a 2017 chtěla zkompletovat zlatý hattrick, díky kterému by se zároveň vrátila po čtyřech měsících na první místo žebříčku WTA. Poslední krok ale nezvládla, lépe řečeno – nedovolila jí to její houževnatá soupeřka.

Stejně stará Bertens prošla jako první hráčka v historii madridského turnaje do finále bez ztráty setu a famózní formu potvrdila i v souboji s držitelkou grandslamového titulu. Rodačka z nizozemského Wateringenu duel ovládla dvakrát 6:4 a těší se ze zisku dosud největšího turnajového vavřínu.

„Jsem pyšná, jak jsem tady celý týden hrála. Předváděla jsem dobrý tenis,“ těší Bertens. „A být čtvrtá na světě? Nevím co na to říct, je to prostě úžasné,“ dodala k posunu ve světovém žebříčku. Výš žádná Nizozemská tenistka nikdy nebyla.

Titul a posun na třetí místo

Čtyřhru na Mutua Madrid Open ovládl česko-tchajwanský pár Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh. Strýcová si připsala v deblu v letošní sezoně už druhý titul a posune na třetí místo žebříčku WTA, což je její dosavadní maximum. Před ní budou pouze krajanky Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou.

„Moc jsem si to užila, a to nejen z tenisového hlediska, ale i naše přátelství. Na kurtu si užijeme spoustu legrace a s ní je prostě radost hrát,“ chválila třiatřicetiletá tenistka svou partnerku po čtvrtém letošním společném startu, při kterém dosáhly na celkově třetí společný triumf.

Madrid je minulostí, antuková část sezony na okruhu WTA ovšem ani zdaleka nekončí. Od pondělí 13. května můžete na O2 TV Sport a O2 TV Tenis sledovat další prestižní a skvěle obsazený turnaj v Římě.

Tip: Sledujte přenosy z tenisových turnajů na okruhu WTA přes O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru