Rozhodující bitva o titul! Podaří se Plzni konečně skórovat?

Zatímco Slavia na úvod nadstavbové části jen remizovala v Liberci, Plzni se podařilo střetnutí proti Jablonci otočit. Ještě deset minut před koncem to vypadalo, že o titulu bude rozhodnuto, Viktorka se ale díky výhře přiblížila Slavii na rozdíl dvou bodů.

Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a její kompletní jízdní řád

A pokud by nyní uspěla na Sinobo Stadium, dostala by se senzačně do čela. Jenže to podle posledních vzájemných zápasů nebude vůbec snadné. Od sezóny 2014/15 vládnou vzájemným duelům pouze domácí týmy.

V deseti zápasech se jen dvakrát prosadili hosté, vždy navíc šlo o Slavii. Úřadující český šampión čeká v Edenu na branku již dlouhých 450 minut (naposledy se trefil Tomáš Wágner 21. dubna 2014 při výhře 0:2).

Otázkou nyní je, jak své hráče na zřejmě rozhodující bitvu o titul připraví kouč Plzně Pavel Vrba. A na mysli máme především útok. Tomáš Chorý totiž proti Jablonci neodvedl dobrý výkon a ještě v první půli byl střídán. To Jean-David Beauguel skóroval a i díky jeho aktivitě se Viktorce podařilo utkání otočit.

Vynikající partii odehrál i Joel Ngandu Kayamba, jenž obě branky z minulého týdne připravil. Zdá se tedy, že na hrotu by měl začít právě Beauguel, kterého by měl výrazně podporovat Kayamba. Nechme se ale překvapit, jak bude v neděli vypadat plzeňský útok a zda se konečně dočká na půdě Slavie vstřelené branky.

Sledujte Finále FORTUNA:LIGY v O2 TV na programech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru