Taháky 2. kola nadstavbové části FORTUNA:LIGY: Slavia si to rozdá s Plzní o titul!

Pražská Dukla už se pomalu smiřuje s faktem, že se mezi tuzemskou elitou neudrží. V sobotu změří síly na horké půdě Opavy, kde nikdo nebere body snadno. Pikantní duel se odehraje v Příbrami, kam míří předposlední Karviná. Oba celky figurují zatím na místech, která zaručují baráž. Případná remíza by ani pro jednu stranu nic neřešila, zato plný počet bodů by mohl ještě vykřesat jiskřičku naděje. Bohemians hostí v Ďolíčku Slovácko a potřebuje uspět, aby se vzdálilo příčkám, které koketují se sestupem.

Úvodní kolo nadstavby: Bitva o titul se dramatizuje! Teplice si uřízly ostudu, Dukla ještě dýchá

Play-off skupina o Evropu předpokládá, že v Mladé Boleslavi nedojde k žádnému velkému překvapení. Teplice dostaly doma nařezáno a osm branek je téměř nemožné smazat. Na druhé straně pavouka to však může být o mnoho dramatičtější. Zlín si veze na Hanou jednobrankový náskok, ale Ševci si moc dobře uvědomují, že Olomouc má pohárové ambice. Kouč domácích Václav Jílek naordinoval hráčům v kabině po bídném podzimu asi efektivní medicínu, protože Sigma děsí každého soupeře a na jaře se ji daří.

Sparta si může zajistit klid

Letenský klub v minulém kole uspěl v domácí misi s ostravským Baníkem. Jistota zakončení sezony na třetím místě je velice blízko, stačí doma uhrát tři body ještě s Libercem. Nebude to však nic snadného, neboť Slovan v posledním ligovém zápase trápil Slavii a nakonec s ní remizoval. Sparta ale doufá ve scénář se šťastným koncem pro ni, neboť po další nevydařené sezóně bez trofeje touží hrát evropské poháry. Ostře sledovaný duel nabídneme živě v sobotu večer na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal.

Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a její kompletní jízdní řád

Jen pár hodin před touto podívanou nabídne ligový program také poměření sil mezi Jablonec a Baníkem Ostrava. Na severu Čech se hraje o čtvrtý flek, ale domácí se budou muset objetí bez pokynů svého trenéra Petra Rady, který byl potrestán stopkou na dvě utkání za nevhodné vyjadřování na adresu sudího Berky v zápase s Plzní. Ve hře je čtvrté místo v tabulce, ale Jablonec může pomýšlet i výše, pokud Sparta doma klopýtne.

Ztráta Slavie větrem do plachet viktoriánů

Nedělní souboj o čelo tabulky může výrazně napovědět, kdo nakonec aktuální ročník ovládne. Plzeň ztrácí pouhé dva body a celou sezónu se ji zázračně daří v závěrečných minutách obírat soupeře o body. Slavia v posledním ligovém duelu neoslnila, ale prioritou je první flek udržet. V pražském Edenu bude horko, možná se bude lámat i chleba, protože poté zbývají již jen pouhá tři kola. Domácí se navíc dočkají plné divácké podpory, neboť disciplinární komise odložila trest vyklizení bouřlivé Tribuny Sever.

Utkání jara klepe na dveře a na stanici O2 TV Fotbal si jej budete moci užít naživo a navíc v multidimenzi!

  • 2. kolo nadstavbové části FORTUNA:LIGY – rozpis přenosů:
sobota 11. 5., 15:00 o záchranu Příbram – Karviná O2 TV Fotbal
sobota 11. 5., 15:00 o záchranu Opava – Dukla O2 TV Fotbal
sobota 11. 5., 15:00 o záchranu Bohemians – Slovácko O2 TV Fotbal
sobota 11. 5., 17:30 o titul Jablonec – Ostrava O2 TV Sport
sobota 11. 5., 20:00 o titul Sparta – Liberec O2 TV Sport
neděle 12.5., 15:00 o Evropu Mladá Boleslav – Teplice O2 TV Fotbal
neděle 12.5., 18:00 o titul Slavia – Plzeň O2 TV Fotbal

Sledujte Finále FORTUNA:LIGY v O2 TV na programech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru