Madridský boj o titul na O2 TV Tenis: Dosáhne Rumunka Halep na zlatý hattrick?

Třetí nasazená Halep po třech hladkých postupech ztratila set až v semifinále proti Belindě Bencic. Favorizovanou Rumunku ovšem srovnání ze strany mladé Švýcarky nerozhodilo, v rozhodující sadě uštědřila své soupeřce „kanára“ a vyslala jasný vzkaz, že si jde v Madridu pro třetí triumf.

Vítězka turnaje z let 2016 a 2017 ve finále nezaútočí jen na zlatý hattrick, ale také o posun zpět do čela světového žebříčku, kam se může vrátit po čtyřech měsících. Současnou vládkyni Naomi Ósaka z Japonska sesadí sedmadvacetiletá hráčka z trůnu v případě, že v boji o titul uspěje.

Podruhé za sebou ve finále

Zvýšenou motivací má i Nizozemka Bertens. V Madridu se probojovala do finále už loni, kdy ale nestačila na Petru Kvitovou. Českou hvězdu letos vyřadila ve čtvrtfinále, následně si poradila s Američankou Sloane Stephens a svoji druhou finálovou účast už hodlá světová sedmička proměnit v zisk devátého turnajového vavřínu v kariéře.

Kromě titulu čeká na vítězku Mutua Madrid Open také bonus přes 1,2 milionu eur (v přepočtu bezmála 31 milionů korun) a k tomu rovných 1000 bodů do žebříčku WTA.

Nenechte si finálovou bitvu ujít na O2 TV Tenis! Přímý přenos startuje v 18:30. Na stejném programu můžete v přímém přenosu sledovat také deblové finále, které rovněž slibuje atraktivní podívanou. Navíc s českou účastí. V Madridu bude o druhý titul v sezoně ve čtyřhře usilovat Barbora Strýcová.

  • Mutua Madrid Open – sobotní program:
Finále čtyřhry: 13:30 G. Dabrowski, X. Yifan – S. Hsieh, B. Strýcová
Finále dvouhry: nejdříve 18:30 S. Halep – K. Bertens

Sledujte boje o tituly na prestižním turnaji v Madridu s O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru