Sílu Ajaxu pocítil i Tottenham. Dokáže černého koně Ligy mistrů v odvetě zaskočit?

Ajax Amsterdam – Tottenham (středa 21:00, O2 TV Fotbal)

Nizozemský klub udivuje fotbalovou veřejnost. Jeho cesta tímto ročníkem je neuvěřitelná a mnozí mu fandí, aby se do finále probojoval. Vždyť již vyřadil hvězdný Real Madrid a Juventus Turín. Úvodní konfrontace s Tottenhamem dopadla lépe pro papírového outsidera, který v Londýně zvítězil 1:0. I tak ale v táboře Ajaxu tuší, že odveta nebude vůbec jednoduchá.

Moc dobře víme, že odveta v Amsterdamu bude hodně těžká. Proti Tottenhamu jsme odehráli dobrou první půlhodinu, ale po změně stran jsme už nemohli hrát naší hru, protože fotbal se změnil spíše v bitvu. Proto musíme nachystat pro odvetu dobrý taktický plán,“ nechal se slyšet obránce Van de Beek. Souhlasil s ním i trenér Ten Hag. „Myslím, že je v našich silách postoupit. Stále se učíme, ale přitom víme, že můžeme hrát mnohem lépe,“ dodal stratég, jehož kredit stoupá v Evropě stejně jako zájem o jeho ovečky.

Tottenham doufá, že bude moci v odvetě využít hráče, kteří doma nastoupit nemohli. Skloňuje se návrat zraněného kanonýra Kanea, ale i vykartovaného Sona, jež byl strůjcem postupu přes Citizens. „V prvním zápase nám scházela agresivita, energie, aktivita a přístup. A za to nesu zodpovědnost já, protože já jsem trenérem,“ sypal si po nezdaru kouč Kohoutů popel na hlavu. I on ale doufá, že o postupujícím stále není ještě rozhodnuto.

Myslím, že je to stále otevřené. Pojedeme k odvetě a pokusíme se ji vyhrát. V tuto chvíli je jasné, že musíme v Amsterdamu uspět, pokud chceme hrát finále. Cítím ale, že jsme pořád naživu,“ prohlásil trenér londýnského klubu, který by rád dovedl svůj tým do utkání, které se odehraje prvního červnového dne v Madridu.

Předpokládané sestavy:
Ajax: Onana – Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafico – Van de Beek, De Jong, Schöne – Ziyech, Tadić, Neres
Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko, Wanyama – Alli, Eriksen, Moura – Son

Semifinálová odveta mezi Ajaxem a Tottenhamem začíná ve 21 hodin, program O2 TV Fotbal si ale zapněte už ve 20:25, kdy začíná naše tradiční zápasové studio.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru