Úvodní kolo nadstavby: Bitva o titul se dramatizuje! Teplice si uřízly ostudu, Dukla ještě dýchá

Skupina o titul

Pražská Sparta pojala svůj úvodní duel s ostravským Baníkem jako rozloučení s tragicky zesnulým Josefem Šuralem. Bývalý kapitán letenského celku by byl jistě rád, že jeho bývalí spoluhráči vstup do nadstavby zvládli. Svého tradičního rivala porazili 3:0 i díky trefám mladíků Drchala s Hložkem.

To Slavia potvrdila, že v Liberci se jí nedaří. Sešívaní si zpod Ještědu odvezli po bezbrankové remíze jen bod. „Ztráta dvou bodů je pro nás komplikace. V nadstavbě hrajeme tři zápasy doma a dva venku a víme, že minimálně jeden venku potřebujeme vyhrát. Všichni umíme počítat,“ pronesl po zápase slávistický  lodvod Jindřich Trpišovský.

Počítat umí i v Plzni, kde právě na takový scénář čekali. Viktoriáni sice ještě šest minut před koncem s Jabloncem prohrávali, ale dvěma trefami v závěru skóre otočili a vybojovali veledůležité vítězství, díky kterému se přiblížili Slavii na dva body. „Přežili jsme vlastní smrt,“ přiznal kouč Pavel Vrba. A hádejte, s kým se úřadující mistři utkají v příštím kole? Tušíte správně, v neděli 12. května si to v Edenu rozdají na férovku s lídrem skupiny!

  • Výsledky:

Sparta Praha – Baník Ostrava 3:0 (1:0)
Branky: 29. Drchal, 51. Karlsson z pen., 90.+5 Hložek.

Slovan Liberec – Slavia Praha 0:0

Viktoria Plzeň – FK Jablonec 2:1 (0:1)
Branky: 84. vlastní Holeš, 88. Beauguel – 11. Doležal.

Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a její kompletní jízdní řád

Skupina o Evropu

Ze hry o účast v předkole Evropské ligy jsou venku Teplice, které po naprosto nepochopitelném výkonu schytaly doma od Mladé Boleslavi hrozivý debakl 0:8! „Je to ostuda a hanebnost,“ nebral si servítky ředitel klubu Petr Hynek. „Hráči se vysmáli všem v klubu až po uklízečky,“ přidal se kouč Stanislav Hejkal. Odveta na půdě týmu z města automobilů tak bude už jen formalitou.

Zatímco v jedné semifinálové dvojici je před odvetou o postupujícím prakticky rozhodnuto, v té druhé se můžeme těšit ještě na tuhý boj. Zlín pod vedením nového trenérského štábu na domácí půdě přetlačil olomouckou Sigmu a do odvety na Hané si ponese jednobrankovou výhodu.

  • Výsledky – 1. semifinálové zápasy:

FK Teplice – FK Mladá Boleslav 0:8 (0:6)
Branky: 4. a 25. Mešanovič, 36. z pen. a 45. Komličenko, 82. a 85. Takács, 1. Přikryl, 15. Bucha.

Fastav Zlín – Sigma Olomouc 1:0 (1:0)
Branka: 20. Hlinka.

Skupina o záchranu

Ještě dýcháme, mohou si říkat na Dukle. Nejhorší tým skupiny po remíze s Bohemians sice udržel naději na účast v baráži, zároveň se k ní ale ani nepřiblížil. Čtyři kola před koncem nadstavby ztrácí na předposlední Karvinou, která padla v Opavě gólem z penalty v nastaveném čase, osm bodů. Hráči z Julisky jsou dál aspirantem na přímý sestup do druhé ligy číslo jedna.

Výrazný krok směrem k poklidnému závěru sezony udělalo Slovácko. Celek z Uherského Hradiště nasázel na domácím stadionu pět gólů Příbrami a na čele minitabulky má šestibodový odstup od barážových příček. O účast v nejvyšší soutěži by se nyní šla prát Příbram s Karvinou.

  • Výsledky:

Dukla Praha – Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
Branky: 68. Tetour – 83. Hůlka.

SFC Opava – MFK Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Zavadil z pen.

1. FC Slovácko – 1. FK Příbram 5:1 (3:1)
Branky: 5., 9. a 65. Kalabiška, 17. Janošek, 74. Hofmann – 39. Matoušek.

Nadstavbová část pokračuje druhým kolem o víkendu 11. a 12. května. Velké Finále FORTUNA:LIGY sledujte v O2 TV na programech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal, kde vysíláme kompletní program skupin o titul a o záchranu i duely ve skupině o účast v Evropské lize!

Foto: fcviktoria.cz, fkteplice.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru