Mutua Madrid Open: Do 2. kola prošly tři Česky. Jaké soupeřky na ně čekají?

Kvitová vstoupila do svého oblíbeného turnaje, který dokázala loni ovládnout už potřetí, naprosto suverénně. Američanku Sofii Kenin smetla za pouhých 77 minut 6:1, 6:4 a naznačila, že i letos se chce dostat daleko. První krok za obhajobou titulu má světová dvojka za sebou, zvládne i druhý? Další překážku představuje kvalifikantka Kristina Mladenovic z Francie. S přemožitelkou Barbory Strýcové má bilanci 5:1, loni ji dokázala porazit jak ve finále v Petrohradu, tak v americké Cincinnati.

Sestry Plíškovy svedly třísetové boje

To Karolína Plíšková se na postup až nečekaně natrápila. V souboji s teprve osmnáctiletou Ukrajinkou Dayanou Yastremska byla čtyřikrát jediný míček od vyřazení, nakonec ale všechny mečboly soupeřky odvrátila a po více než dvouhodinovém boji vydřela postup – 5:7, 7:6 a 6:3. Turnajová pětka narazí na soupeřku z Ukrajiny i v následujícím kole – poprvé v kariéře se na okruhu utká s Katerynou Kozlova, aktuálně 84. hráčkou světového žebříčku.

Stejně jako Karolína musela otáčet i její sestra Kristýna, která si start v hlavní fázi turnaje musela vybojovat v kvalifikaci. Ukrajinku Martu Kostyuk, tenistku ze čtvrté stovky žebříčku WTA, udolala ve třech setech 3:6, 6:3 a 6:2. Ve druhém kole vyzve podstatně silnější soupeřku, 25. hráčku světa Chorvatku Donnu Vekič.

Nejen zápasy českých tenistek na prestižním turnaji v Madridu vysíláme v přímých přenosech na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Tenis!

Sledujte prestižní tenisový turnaj v Madridu online přes O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru