Madrid vítá tenisové hvězdy. Prestižní antukový podnik přilákal kompletní Top 10!

Madridský turnaj se svou velikostí a významem rovná třeba těm v americkém Indian Wells a Miami, které se rovněž pyšní nálepkou Premier Mandatory. Na podnicích této kategorie jde vždy o hodně a do svého ročního itineráře je zařazují vždy i ty nejlepší tenistky. Do španělské metropole letos o body do světového žebříčku dorazila bojovat kompletní elitní desítka.

Mezi favoritkami i česká obhájkyně

Nasazenou jedničkou je tak současná hráčka číslo jedna a šampionka z Australian Open Japonka Naomi Ósaka. Do okruhu největších favoritek ovšem patří i další. Mezi nimi i světová dvojka Petra Kvitová, která dokázala v Madridu vyhrát už třikrát, naposledy loni. „Vím, že mi to tady trošku jde,“ řekla s úsměvem. Na obhajobu se navnadila antukovým triumfem ve Stuttgartu, kde si jako první zajistila druhý letošní titul. Tím se jiná tenistka na okruhu pochlubit nemůže.

Nepřehlédněte: Osmnáct turnajů WTA, osmnáct vítězek. Unikátní sérii na okruhu utnula až Kvitová

Čekání na turnajový vavřín v této sezoně by ráda ukončila Rumunka Simona Halep, vítězka turnaje z let 2016 a 2017, i Němka Angelique Kerber. S nejvyššími ambicemi dorazila rovněž loňská finalistka Kiki Bertens z Nizozemska a výtečnou formu hodlá potvrdit šampionka posledního velkého podniku v Miami Australanka Ashleigh Barty.

Brzké vyřazení ve Stuttgartu se pokusí dobrým výsledkem na velkém antukovém podniku odčinit Karolína Plíšková, druhá nasazená Češka v pavouku dvouhry. Jistý start v hlavní fázi prestižního podniku mají také Kateřina Siniaková a semifinalistka turnajů v Istanbulu a Praze Barbora Strýcová.

Na vítězku čeká lákavý bonus

A o co se v Madridu vlastně hraje? Se značnou prestiží jde ruku v ruce výše odměn a také bodové ohodnocení. Letošní šampionce připadne z celkové dotace přes sedm milionů eur (asi 180 milionů korun) bonus přibližně 1,2 milionu eur (téměř 31 milionů korun) a k tomu si připíše rovných 1000 bodů žebříčku WTA.

Průběh turnaje ve španělském hlavním můžete sledovat na programech O2 TV Sport a O2 TV Tenis, kde ženskou část antukového Mutua Madrid Open vysíláme od soboty 4. května po celý následující týden až do další soboty 11. května, kdy je na programu velké finále.

Sledujte prestižní tenisový turnaj v Madridu online přes O2 TV Sport Pack!

 Foto: Mutua Madrid Open

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru