Elitní skupina nadstavby: Udělá Slavia v Liberci první krok k titulu? Sparta přivítá Baník!

Boj o mistrovskou trofej má ve svých rukou Slavia. Svěřenci kouče Trpišovského se těší ze čtyřbodového náskoku před Plzní, ovšem vyhráno rozhodně nemají. K trůnu povede ještě složitá cesta. První náročnou zkoušku podstoupí sešívaní pod Ještědem, kde na ně čeká houževnatý Slovan. Ten se hodlá i přes osmibodovou ztrátu poprat o vstupenku do pohárové Evropy. Ztráta by v plánech obou soupeřů udělala značnou trhlinu. Jedno je tak jisté – čeká nás atraktivní souboj, ve kterém budou chtít oba celky vyhrát.

Vše o Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a její kompletní jízdní řád

Letenští berou jen tři body

To samé platí i o prvním ze sobotních utkání skupiny o titul. Třetí Sparta vstupuje do nadstavby s náskokem šesti bodů před Jabloncem, jelikož je ale ve hře ještě 15 bodů, na Letné se musejí mít na pozoru. A dobře si to před střetem s Baníkem uvědomuje i kouč Michal Horňák. „Náskok můžeme během dvou zápasů ztratit, chceme určitě vyhrát,“ hlásí. Tři body by se náramně hodili i rivalovi z Ostravy bojujícímu o čtvrté místo. Dočkáme se stejně jako v základní části další nefalšované fotbalové bitvy plné emocí?

První kolo skupiny o titul zakončí nedělní duel Plzně s Jabloncem. Viktoriáni budou s napětím čekat na případné zaváhání Slavie v Liberci, pokud by lídr na severu Čech opravdu ztratil, souboj v Doosan Areně by dostal úplně jiný náboj. „V této skupině může kdokoli bodovat s kýmkoli, doufejme, že to pro nás bude výhoda,“ přeje si plzeňský lodivod Pavel Vrba. Ten musí své svěřence připravit na soupeře, který už v základní části ukázal, že se nebojí hrát otevřenou partii ani na půdě úřadujícího mistra.

  • Skupina o titul – program 1. kola:
Sobota 4. května, 17:30  Sparta – Ostrava O2 TV Sport, O2 TV Fotbal
Sobota 4. května, 20:00 Liberec – Slavia O2 TV Sport, O2 TV Fotbal
Neděle 5. května, 18:00 Plzeň – Jablonec O2 TV Fotbal

Všechny zápasy skupiny o titul sledujte v přímém přenosu exkluzivně pouze na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal, kde vysíláme také duely ostatních nadstavbových skupin o Evropskou ligu a o záchranu.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užijte si všechny zápasy Finále FORTUNA:LIGY!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru