J&T Banka Prague Open: Dočkáme se českého finále? Sledujte O2 TV Tenis!

Dvaadvacetiletá Muchová předvedla ve čtvrtfinálovém duelu se stejně starou Ruskou Natalií Vikhlyantseva svůj nejlepší výkon na turnaji. Po dvou třísetových bojích tentokrát vyhrála bez ztráty setu 6:3, 6:4 a poprvé v kariéře postoupila na některém z podniků na okruhu WTA do semifinále.

„Je to super. A ještě v Praze, to je dvojnásobná radost,“ neskrývala nadšení 106. hráčka světového žebříčku, která si o postup do vysněného finále zahraje proti Američance Bernardě Pera. Ta se na antuce ve Stromovce vytáhla vyřazením nasazené trojky Číňanky Wang Qiang. „Bude to zase těžké, je moc šikovná,“ prohlásila na adresu své další soupeřky Muchová.

Také čtěte: Osmnáct turnajů WTA, osmnáct vítězek. Unikátní sérii na okruhu utnula až Kvitová

Strýcová stále neztratila ani set

Nálepka největší favoritky na zisk titulu patří před semifinálovými duely Barboře Strýcové. Ta na pražské antuce opět válí a po Němce Barthel a Američance Pegula nedala šanci ani Kateřině Siniakové v českém čtvrtfinále. Zkušená třiatřicetiletá tenistka svou mladší krajanku smetla z kurtu až nečekaně hladce 6:1, 6:2. Za hodinu a jedenáct minut bylo hotovo.

„První set jsem odehrála úplně bez chyby. Od začátku do konce jsem si držela to svoje a stačilo to,“ těšilo Strýcovou. Stejně jako minulý týden v Istanbulu dostane znovu šanci kvalifikovat se do boje o titul. Její páteční soupeřkou bude překvapení turnaje – švýcarská kvalifikantka Jil Teichmann, která si mimo jiné poradila i s držitelkou divoké karty Ruskou Světlanou Kuznetsova.

  • Semifinále J&T Banka Prague Open – pátek 3. května:
nejdříve 11:00 B. Pera – K. Muchová
cca 13:00 B. Strýcová – J. Teichmann

Českým tenistkám můžete držet palce u přímých přenosů na stanici O2 TV Tenis, kde vysíláme také souběžně hraný turnaj v marockém Rabatu. I ten má v pátek na programu oba semifinálové duely.

Sledujte závěrečné boje na prestižních turnajích WTA online s O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru