Liverpool by chtěl opět až do finále, ale na Camp Nou bude horko. Zakouzlí zase Messi?

FC Barcelona – Liverpool FC (středa 21:00, O2 TV Fotbal)

Barcelona tři roky sledovala, jak Real vládne Evropě. Letos ale na jeho vyřazení stačil Ajax, a tak katalánský gigant větří možnost, že by cenná trofej mohla být dostupná. Ve čtvrtfinále si zástupce španělské LaLigy hravě poradil s Manchesterem United. Na Old Trafford sice pomohla vlastní branka Shawa, ale na Camp Nou již zářil argentinský útočník Lionel Messi. „Zase nás vedl za postupem. Nejenže střílí branky, ale na svých bedrech má ofenzivní kvalitu našeho týmu. Vždy nás dokáže dostat z problémů,“ chválil kouč Barcelony Ernesto Valverde svého kanonýra.

Barcelona by ráda po letech půstu opět Ligu mistrů vyhrála. „Na konfrontaci s Liverpoolem se těšíme. Už je to nějaký ten čas, co jsme byli naposledy v semifinále. Teď bychom rádi došli až do finále. Věříme si, ale také víme, že špatných pět minut může všechno pokazit a můžeme vypadnout,“ dodal kouč katalánského obra a poukázal na fakt, že o postupujícím není předem ani zdaleka rozhodnuto.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užijte si semifinálové duely fotbalové Ligy mistrů!

Na druhé straně barikády bude stát anglický gigant Liverpool, kterému se pod nadvládou německého kouče Jürgena Kloppa v posledních letech daří. Dokazuje to i účast v loňském finále v Kyjevě, které však ovládl Bílý balet. Hráči z Anfield Road ale usilují o triumf v Premier League a Liga mistrů pro ně je také lákavým artiklem. Čtvrtfinále s Portem jasně poukázalo na to, že Liverpool patří aktuálně k nejsilnějším klubům v Evropě.

Není pochyb o tom, že Barcelona má skvělé mužstvo, když se dostala až sem. Má mnoho výborných hráčů, ale Manchester dokázal poukázat na jejich slabiny. Jsme jediní z těch čtyř týmů, kteří byli v semifinále i v minulé sezóně. Barceloně se postavíme poprvé, ale i tak se už nemůžu dočkat,“ nechal se slyšet Lodivod Reds.

Předpokládané sestavy:
Barcelona:
Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur – Messi, Suárez, Coutinho
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané

Úvodní duel mezi Barcelonou a Liverpoolem začíná ve 21 hodin, program O2 TV Fotbal si ale zapněte už ve 20:25 a nenechte si ujít ani naše tradiční zápasové studio se zajímavými hosty!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru