Co nabídla drsná Argentina? Náročné podmínky, proslulou power stage a triumf Neuvilla

Neuville se do čela průběžného pořadí se svým Hyundaiem vyšvihl už na konci prvního soutěžního dne. Po patnácti rychlostních zkouškách měl v zádech náskok tři čtvrtě minuty, který udržel i v závěrečných třech nedělních testech. V konečném součtu vyhrál belgický jezdec o 48,4 sekundy před týmovým kolegou Andreasem Mikkelsenem z Norska.

„Těžko jsem si mohl přát víc. Druhá výhra tady a druhá výhra v sezoně za sebou. Auto jelo celý víkend skvěle, je tam vidět pokrok,“ těší třicetiletého Neuvilla, který má na čele šampionátu desetibodový náskok před obhájcem titulu Sébastienem Ogierem.

Šampion si nechal to nejlepší na power stage

Fenomenální Francouz ani tentokrát neukončil čekání na triumf v této jihoamerické soutěži. Argentina je jedinou zastávku v kalendáři WRC, kterou si ještě nedokázal ve své úspěšné kariéře podmanit. Šestinásobný světový šampion byl nakonec rád za třetí místo, na které se vyhoupl díky defektu Krise Meekeho v úplně posledním testu celé rallye. „Na Krisovu rychlost jsem neměl, ale to nejlepší jsem si nechal na power stage,“ uznala hvězda týmu Citroën.

Velmi smolnou zastávku má za sebou Estonec Ott Tänak. Loňský vítěz ještě před závěrečnou rychlostní zkouškou úvodní etapy vedl, jenže pak postihly jeho Toyotu technické problémy a v sobotu dokonce ze soutěže odstoupil.

  • Výsledky Argentinské rallye:

1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 3:20:54,6, 2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) -48,4, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) -1:04,8, 4. Meeke, Marshall (Brit./Toyota Yaris) -1:06,2, 5. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -1:21,1, 6. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -1:26,7.

  • Průběžné pořadí MS (po 5 ze 14 soutěží):

1. Neuville 110, 2. Ogier 100, 3. Tänak (Est./Toyota Yaris) 82, 4. Meeke 54, 5. Evans (Brit./Ford Fiesta) 43, 6. Mikkelsen 30.

To nejdůležitější a nejzajímavější z Argentinské rallye shrnuje sestřih, který uvidíte na stanici O2 TV Sport v pátek 3. května od 14 hodin, případně v neděli 5. května od 17 hodin. I v dalším závodě se o body pojede v Jižní Americe – v termínu od 9. do 12. května si premiéru v seriálu WRC odbude Chilská rallye.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru