Základní část FORTUNA:LIGY je minulostí. Nadstavba odstartuje už v pátek 3. května!

Poslední dubnovou sobotu měla FORTUNA:LIGA na programu 30. kolo, kterým sezona dříve končila. Letos poprvé pouze zakončilo základní část a definitivně rozhodlo o složení trojice nadstavbových skupin – o titul, o Evropu a o záchranu.

Nepřehlédněte: Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a její kompletní jízdní řád

Hru o titul má v šestičlenné skupině ve svých rukou Slavia, vítěz základní části. Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského vstupují do nadstavby se čtyřbodovým náskokem na druhou Plzeň a z mistrovské trofeje se mohou teoreticky radovat už po druhém z pěti kol, kdy v Edenu přivítají právě obhájce titulu. V elitní skupině se představí i Sparta, Jablonec, Ostrava a také Liberec. Mistr bude znám nejpozději 26. května.

Boj o pohárovou Evropu

V prostřední skupině o Evropu se bude systémem play-off hrát o Evropskou ligu. V semifinále na dva zápasy na sebe narazí Mladá Boleslav (7.) s Teplicemi (10.) a Olomouc (8.) se Zlínem (9.). Vítězové si to následně ve finále rozdají o možnost vyzvat v kvalifikačním duelu o start v předkole prestižní soutěže čtvrtý nebo pátý tým ze skupiny o titul.

Odvrátí Dukla přímý sestup?

Na Bohemians 1905, Slovácko, Opavu, Příbram, Karvinou a Duklu čeká boj ve skupině o záchranu. K přímému sestupu do druhé ligy, který potká nejhorší tým, jsou nejblíž hráči z Julisky. Dukla do nadstavby vstupuje z 16. místa s devítibodovou ztrátou na předposlední Karvinou. Každý z týmů odehraje pět zápasů. O prvním sestupujícím bude jasno nejpozději 25. května.

Letošní přelomový ročník fotbalové ligy uzavřou 2. června odvetné zápasy baráže mezi 14. a 15. týmem FORTUNA:LIGY a 2. a 3. celkem druhé nejvyšší soutěže. Celkem nadstavba i s baráží nabídne 41 utkání navíc oproti minulým ročníkům.

Sledujte Finále FORTUNA:LIGY na O2 TV Sport!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru