J&T Banka Prague Open na O2 TV Sport: Které hvězdy okoření největší český turnaj?

Ve Stromovce se stejně jako v předešlých letech představí celá řada českých tenistek. Hodně se čeká od ve formě hrající Markéty Vondroušové, která prožívá zatím více než vydařenou sezonu. Devatenáctiletá rodačka ze Sokolova si v únoru zahrála finále v Budapešti, následně se probojovala mezi osmičku nejlepších na velkých amerických podnicích v Miami a Indian Wells a minulý týden prošla do finále na antuce v Istanbulu. Bohužel, stejně jako v Maďarsku nedokázala udělat poslední krok a na svůj druhý titul na okruhu tak musí čekat dál.

Před fanoušky se budou chtít v co nejlepším světle ukázat i Barbora Strýcová (na foto), Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková a Karolína Muchová, jenž obdržela od pořadatelů po odhlášení loučící se Lucie Šafářové ze dvouhry jednu z divokých karet. Pět Češek má účast v hlavní soutěži jistou, další pak bojují o start v elitní fázi v kvalifikaci.

„Pět domácích hráček v hlavní soutěži svědčí o tom, jak kvalitní hráčky na okruhu máme,“ pochvaluje si Petra Černošková, ředitelka turnaje dotovaného částkou ve výši 250 tisíc dolarů.

Už jste četli? Stuttgartu dál vládnou Češky. Famózní Kvitová letos jako první vybojovala dva tituly!

Praha přilákala i hvězdy ze zahraničí

Na poslední chvíli se z turnaje odhlásila kvůli zdravotním potížím Karolína Plíšková. Vítězka z roku 2015, kdy se pražský podnik poprvé objevil v kalendáři WTA, měla plnit roli nasazené jedničky. Do Prahy nedorazí ani loňská šampionka a čerstvá vítězka prestižního antukového turnaje v německé Stuttgartu Petra Kvitová.

Na převzetí žezla po dvojnásobné královně Wimbledonu si brousí zuby i přední tenistky ze zahraničí. Mezi hlavní jména patří světová třináctka Anastasija Sevastova z Lotyšska, čtvrtfinalistka z Miami Číňanka Qiang Wang, finálová přemožitelka Kvitové v Dubaji Švýcarka Belinda Bencic či Američanka Danielle Collins. Divokou kartu dostala bývalá dvojka světového žebříčku Ruska Světlana Kuznetsova.

Přímé přenosy z J&T Banka Prague Open vysíláme každý hrací den až do soboty 4. května, kdy je na programu finále, na O2 TV Sport a O2 TV Tenis. Na našem specializovaném tenisovém kanále můžete sledovat i souběžně hraný turnaj v marockém Rabatu.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru