Boj o postup do finále Ligy mistrů začíná! Tottenham se pokusí přibrzdit rozjetý Ajax

Tottenham – Ajax Amsterdam (úterý 21:00, O2 TV Fotbal)

Sázkové kanceláře si musely po čtvrtfinálových kláních těchto dvou celků mnout ruce. Ajax již varoval Starou dámu vyřazením trojnásobného vítěze Realu Madrid, ale v Turíně předvedl něco, co nikdo asi nečekal. Hvězdou bandu kolem Ronalda vyprášil jako nic a po domácí remíze 1:1 vyhrál 2:1. Výsledek se jeví těsně, ale nizozemský klub silného soupeře z Itálie jasně přehrával a mohl zvítězit mnohem větším rozdílem.

Také čtěte: Semifinalisté Ligy mistrů: Už na sebe v pohárové Evropě v minulosti narazili?

Toto je neskutečný večer pro Ajax. Dokázali jsme vyřadit dalšího silného favorita soutěže. Hráli jsme sebevědomě a trpělivě, opět jsme posunuli naše limity. Proti nám a naší filozofii je velmi těžké hrát,“ radoval se po výhře v Turíně kouč nizozemského celku Ten Hag. Ajax budí dojem sebevědomého celku a rozhodně bude chtít vyřadit i Tottenham. „Jestli můžeme vyhrát Ligu mistrů? Už jsme v semifinále. Vyřadili jsme dva velké favority. Další zápasy budou velmi těžké, ale kdo ví,“ nechal se slyšet devatenáctiletý stoper De Ligt, o kterého mají zájem zvučné evropské velkokluby.

Nizozemský fotbalový svaz podpořil o víkendu Ajax tak, že přesunul další ligové kolo na později, aby si hráči mohli patřičně před bitvou v Londýně odpočinout. To se samozřejmě nezamlouvá kouči anglického klubu, který ví, jak náročný mají jeho svěřenci program. „Každý na to může mít svůj názor. Vedení ligy se nám také snažilo pomoci, ale realita byla nakonec jiná. Oni si dali pauzu a já jsem přesvědčen o tom, že to moc fér není,“ nechal se slyše Pochettino.

V týmu bude mít k dispozici svou hvězdičku Christiana Eriksena, který v letech 2010 až 2013 v Ajaxu působil. „Náš příběh pokračuje a já jsem zvědavý, jak to dopadne s Ajaxem. Velmi se na to těším, opět si zahraju na Cruyffově stadiónu v Amsterdamu,“ dodal sedmadvacetiletý dánský záložník.

Předpokládané sestavy:
Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Sánchez, Rose – Dier, Wanyama, Eriksen – Alli, Lucas – Llorente
Ajax: Onana – Tagliafico, Blind, De Ligt, Mazraoui – De Jong, Van de Beek, Schöne – Neres, Tadić, Ziyech

Úvodní duel mezi Tottenhamem a Ajaxem začíná ve 21 hodin, program O2 TV Fotbal si ale zapněte už o půl hodiny dřív a nenechte si ujít ani naše tradiční zápasové studio.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užijte si oba semifinálové duely fotbalové Ligy mistrů!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru