Mečbol má Třinec. Rozhodlo o tom nejdramatičtější prodloužení za poslední roky

Liberec v pátém utkání znovu neprohrával v průběhu střetnutí ani jednu vteřinu, přesto nezvítězil a má tak malé deja-vu ze série proti brněnské Kometě. Tu zvládnout dokázal, v neděli ovšem bude čelit mečbolu ze strany loňského neúspěšného finalisty.

Třinec, jenž svůj dosud jediný titul získal v sezóně 2010/11, rozhodl o svém třetím triumfu v sérii až ve druhém prodloužení. Rozhodující branku vstřelil v čase 86:11 Ondřej Kovařčík a postaral se o to, že nejdelší prodloužení finálové série se nakonec nehrálo.

Nepřehlédněte: Růžička vs. Kvapil. Srovnání největších hvězd účastníků extraligového finále

Před dvěma lety ve finále mezi Libercem a Kometou rozhodl Marek Kvapil už po necelých pěti minutách, v sezóně 2015/16 se zase radovali v prodloužení Bílí Tygři, o titulovou trefu se tehdy v čase 85:09 postaral Marek Bakoš.

Nejdelší finále se ale hrálo v sezóně 2012/13 mezi Zlínem a Plzní. Sedmý duel rozhodl Martin Straka až v čase 96:15 a jeho pozdní finálová trefa je dosud nepřekonaná. Pokud bychom ale brali všechna prodloužení v play-off, pátý zápas předkola mezi Českými Budějovicemi a Vítkovicemi rozhodl Peter Húževka až ve třetím prodloužení. Nastavený čas se hrál přesně 53 minut a 51 vteřin.

Je otázkou, jaké bude šesté finálové střetnutí a zda opět neuvidíme dramatickou podívanou. Mečbol má každopádně Třinec, který by velmi rád ukončil sérii na své domácí půdě.

Ani o šesté finálové střetnutí mezi Třincem a Libercem nepřijdete! Na O2 TV Sport začíná v neděli předzápasové studio netradičně v 16:50.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru