Zakletý závod. Ukončí šampion Ogier čekání na triumf v Argentinské rallye?

Poslední, kdo dokázal triumf v Argentině obhájit, byl Sébastien Loeb. Další legendární Francouz v roce 2013 ovládl tamní podnik už poosmé za sebou. Od té doby si Argentinskou rallye podmanil pokaždé někdo jiný. Latvala, Meeke, Paddon, Neuville a naposledy Tänak.

Dál tak platí, že jedno velké jméno na seznamu vítězů stále chybí. Je až s podivem, že i přes celou řadu fenomenálních výher a úspěchů, ještě nikdy nedokázal Sébastien Ogier v této jihoamerické zemi vystoupat na stupních vítězů na nejvyšší stupínek. Jde o jedinou rallye v seriálu mistrovství světa, kterou ještě nikdy nevyhrál. Třikrát skončil druhý.

Drsné tratě i proslulá horská zkouška El Cóndor. Seriál WRC pokračuje Argentinskou rallye

Zvýšená motivace uspět

Jak si on sám vysvětluje, že právě tady ještě nedokázal triumfovat? „Několikrát mi chyběl opravdu kousek. Třeba v roce 2011 jsem několik málo kilometrů před cílem udělal hloupou chybu a poslal auto přes střechu. Moje výkony v Argentině ale nikdy nebyly tak hrozné, asi mi úplně nesedí profil tratě a navíc nikdy jsem nebyl fanouškem rozbitých cest. Možná mě také zpomaluje až přílišná opatrnost k technice,“ snažil se najít hlavní důvody Ogier.

„Letos se určitě znovu pokusím vyhrát. Dokonce bych i řekl, že jsem více motivovaný než jindy. Argentina byla k Citroënu vždy vstřícná, doufám, že to společně zvládneme,“ věří. V jednom má ale šestinásobný světový šampion jasno. „Když budu na konci sezony slavit titul, tak mi nebude vadit, že jsem zrovna tady nevyhrál,“ ubezpečil druhý muž průběžného pořadí WRC.

Letos už si Ogier podmanil Mexickou rallye, nechá všechny své rivaly za zády poprvé i v Argentině? Pátý podnik letošní sezony mistrovství světa můžete sledovat na O2 TV Sport. Kromě sobotní 14. rychlostní zkoušky odvysíláme živě také závěrečný nedělní test v podobě proslulé horské power stage El Cóndor.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru